Toliau įgyvendinama prevencinė programa „Laimingas, laisvas ir saugus“

2011-07-09, 09:05
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

centro_rumsiskesKauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Centro policijos komisariato Centro policijos nuovados specialistai kartu su nevyriausybine organizacija Vaikų dienos centru ,,Vaikų stotele“ trečius metus sėkmingai vykdo prevencinę programą ,,Laimingas, laisvas ir saugus“, kurioje dalyvauja vaikai augantys socialinės rizikos šeimose iš Kauno miesto. Programos tikslai: organizuoti vaikų užimtumą po pamokinėje veikloje, formuoti moksleivių pozityvų požiūrį į vertybes, vykdyti smurto prieš vaikus ir ankstyvąją nusikalstamumo prevenciją.


Liepos 5 d. vaikai lankėsi Rumšiškių Liaudies buities muziejuje. Vaikai aplankė ekspozicijas po atviru dangumi, kurias sudaro gyvenamieji namai ir ūkiniai pastatai, perkelti iš įvairių Lietuvos regionų – Aukštaitijos, Suvalkijos, Dzūkijos, Žemaitijos, Mažosios Lietuvos, bei atskiras sektorius Lietuvos gyventojų tremties ir kančių atminimui – atkurtą jurtą, trėmimo vagoną Taip pat vaikai susipažino su audėjos amatu, kur vaikams buvo parodyta kaip audžiama su senovinėmis audimo staklėmis, taip pat drožėjo amatu ir jo darbais.
Dalyvaujantys šioje programoje vaikai ir toliau bus skatinami aktyviai dalyvauti kitose programos etapuose, kur galės kūrybingai praleisti laisvalaikį, įgyti bendravimo įgūdžių, išmokti apsaugoti save ir aplinkinius.

Kauno apskrities VPK inf. ir nuotr.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24