Vilniuje už nepilnamečių rūkymą viešosiose vietose – 50 litų bauda

2011-07-13, 17:52
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

8rcm9td10l3Šiandien Vilniaus miesto taryba bendru sutarimu uždraudė nepilnamečiams rūkyti viešosiose miesto vietose. Tokių priemonių nutarta imtis po to, kai Savivaldybėje padaugėjo gyventojų skundų dėl teršiamų daugiabučių kiemų, laiptinių, jaunimo susibūrimo vietų, dėl duomenų apie silpną fizinę jaunuolių sveikatą.

„Tabako kontrolės įstatymas draudžia parduoti tabako gaminius nepilnamečiams, o taip pat draudžiama pirkti ar kitaip perduoti rūkalus jaunuoliams iki 18 metų. O rūkyti įstatymas nedraudžia – galima bausti tik asmenis už rūkymą tam tikrose nustatytose draudžiamose miesto vietose, kaip švietimo ir gydymo įstaigose bei jų teritorijose, baruose ir kavinėse, viešame transporte ar žmonėms aptarnauti skirtose vietose“, – komentuoja padėtį mero pavaduotojas Romas Adomavičius.
Nuo šiol gyventojai, pastebėję rūkančius nepilnamečius gatvėse, parkuose, skveruose ant suoliukų, prašomi pranešti Savivaldybės Viešosios tvarkos pareigūnams nemokamu telefonu 1648. Rūkymas vietose, kuriose pagal savivaldybių tarybų sprendimus draudžiama tai daryti, užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 20 iki 50 Lt.
www.vilnius.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24