Spausdinti šį puslapį

Pasipriešinus nelegalaus darbo tikrinimui – įmonės savininkui baudžiamoji byla

2011-07-13, 06:45
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

1307367146149Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) vadovo Viliaus Mačiulaičio prašymu Trakų rajono apylinkės prokuratūra pradėjo baudžiamosios bylos dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojams, tikrinusiems nelegalų darbą, ikiteisminį tyrimą, praneša Valstybinė darbo inspekcija.
Pagal pateiktą prokuratūrai medžiagą, VDI pareigūnams vykdant vieną iš prioritetinių funkcijų – tikrinant nelegalų darbą medienos įmonėje Vilniaus apskrityje, atvykęs įmonės savininkas sukėlė konfliktą, kai įžeidinėdamas, grubiai elgdamasis, net ir naudodamas fizinę jėgą, trukdė inspektoriams atlikti jų darbą.


„Pastaruoju metu VDI veiklos metodai yra labai koreguojami – iš baudėjo vaidmens pereiname prie patarėjo, taikintojo, konsultanto. Tačiau, užfiksavus nelegalaus darbo atvejus, kompromisų tikrai nebus ieškoma. Nelegalus darbas yra būtent toji rizikingoji sritis, kuriai bus skiriamas kur kas didesnis dėmesys nei iki šiol. Inspektorius turi būti užtikrintas, kad jis galės deramai atlikti savo darbą, o ne jausti baimę, taikstytis su grasinimais ar smurtu. Ši iškelta baudžiamoji byla – precedentas ir kartu patikinimas, kad nuolaidžiavimai tikrinant nelegalų darbą negalimi“, – tvirtino V. Mačiulaitis.
Stiprindama nelegalaus darbo tiesioginę kontrolinę veiklą, VDI penkiuose didžiausiuose miestuose steigia nuolatines mobilias nelegalaus darbo kontrolės grupes, kurios vykdys operatyvinę kontrolę ir prevenciją ne tik savo apskrityse, bet ir aplinkiniuose regionuose. Bendradarbiaujant su kitomis kontroliuojančiomis įstaigomis, policija bus organizuojami ir masiniai reidai.
„Nelegalų darbą propaguojantys darbdaviai tikrai jaus spaudimą. Be to, įvertinus tai, kad viešumas yra viena iš veiksmingesnių prevencijos priemonių kovojant su bet kokiais pažeidimais, visuomenė bus informuojama apie nustatytus konkrečius nelegalaus darbo atvejus“, – užtikrino VDI vadovas.
Apie nelegalų darbą gyventojai kviečiami pranešti pasitikėjimo telefonu (8 5) 213 9750 arba užpildžius anketą Valstybinės darbo inspekcijos interneto puslapyje adresu www.vdi.lt.

socmin.lt

Komentuoti