Už policijos pareigūno įžeidimą – administracinė atsakomybė

2011-07-15, 15:56
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

temides_zenklas_3Vilniaus apskrities VPK Ukmergės rajono policijos komisariate pradėta administracinė teisena dėl policijos pareigūno garbės ir orumo įžeidimo.
Incidentą areštinėje, apklausos kabinete, sukėlė įtariamasis R.S. (g. 1965 m.). Vyriškis yra įtariamas miško vagystės byloje. Tyrėja jį buvo išsikvietusi apklausai, kurioje dalyvavo ir advokatė, turėjusi suteikti valstybės garantuojamą teisinę pagalbą. R.S. elgėsi įžūliai, necenzūriniais žodžiais išplūdo advokatę ir pareiškė jos atsisakąs. Beje, vyriškis reikalauja, kad jam būtų suteikta valstybės garantuojama teisinė pagalba, tačiau atsisako jau antro advokato. Iškoneveikęs advokatę, įtariamasis nepagailėjo kandžių žodžių ir įžeidinėjimų skirtų tyrėjai.


R.S. yra keturis kartus teistas – visi teistumai dėl fizinio skausmo sukėlimo arba nežymaus sveikatos sutrikdymo. Paskutinį kartą R.S. teistas 2011 m. ir šiuo metu Pravieniškių pataisos namų atvirojoje kolonijoje atlieka jam paskirtą 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Į Ukmergės r. policijos komisariato areštinę buvo atvežtas atlikti procesinius veiksmus.
Dėl nedidelio chuliganizmo ir policijos pareigūno garbės ir orumo įžeidimo R.S. atžvilgiu pradėta administracinė teisena pagal Administracinės teisės pažeidimų kodekso 174 str. ir 187 str. Policijos pareigūno garbės ir orumo įžeidimas, reiškiamas žodžiu ar kūno gestais, įžeidžiančiu elgesiu, kibimu ar kitokiu elgesiu, užtraukia baudą nuo trijų šimtų iki penkių šimtų litų arba administracinį areštą nuo penkiolikos iki trisdešimties parų.


Asta Krogertienė
Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato
Ukmergės rajono policijos komisariato
Organizacinio poskyrio specialistė

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24