Spausdinti šį puslapį

Po futbolo rungtynių neramumų išvengta

2011-07-15, 06:49
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

739097-8763157-317-238Kaune, po futbolo rungtynių tarp Tauragės "Tauro" ir Olandijos "ADO den Haag" komandų, neramumų buvo išvengta.
"Pajėgos po truputį paleidžiamos, nes jau ramu", - liepos 14 d. po 22 val. sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Vitalija Gintautienė.
Iš viso, ketvirtadienio vakaro duomenis, sulaikyti buvo 57 lenkai, 13 olandų ir vienas lietuvis.


Į areštinę ketvirtadienio pavakarę dėl muštynių prie Rotušės aikštės uždaryti šeši Lenkijos piliečiai, prieš tai dėl kitų pažeidimų už grotų atsidūrė dar keturi lenkai.
Užsieniečiai sulaikyti už girto pasirodymą viešoje vietoje, įžūlų kabinėjimąsi ir kitus veiksmus. 3 lenkai rungtynių metu buvo sulaikyti už pirotechnikos gaminių naudojimą, vienas lietuvis - už triukšmavimą.
Kaune sirgaliai stebėjo UEFA Europos lygos rungtynes tarp Tauragės "Tauro" ir Olandijos "ADO den Haag" komandų, kurias rezultatu 2:3 laimėjo Olandijos futbolininkai. Olandų komandos aistruoliai glaudžiai bendrauja su Varšuvos "Legia" gerbėjais.
Grupė lenkų futbolo sirgalių į Lietuvą ketvirtadienį ketino atvykti ginkluoti beisbolo lazdomis, pranešė pasieniečiai.
Pirmasis incidentas su futbolo rungtynes stebėti atvykstančiais sirgaliais užregistruotas trečiadienį - grupė Lenkijos futbolo aistruolių pasienio miestelyje įtariami dažais subjauroję degalinės konteinerių patalpų duris.
Lenkų futbolo gerbėjai daug nuostolių Kaune pridarė kovo mėnesį, kai atvyko palaikyti draugiškas rungtynes žaidusios Lenkijos rinktinės. Lietuvos pareigūnai tuomet turėjo panaudoti ašarines dujas, buvo dešimtys sulaikytųjų. Lietuvos rinktinė tada įveikė lenkus 2:0.

Komentuoti