Spausdinti šį puslapį

Gavus pašalpas prasideda girtuoklystės

2011-07-14, 14:56
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

598af7

E.K. buvo nusiteikusi agresyviai, plūdosi su sugyventinu, įžūliai kalbėjo su pareigūnais

Išmokėjus pašalpas socialinės rizikos grupei priskiriamoms šeimoms, Ukmergės rajono Vaiko teisių apsaugos tarnybos bei rajono policijos komisariato nepilnamečių reikalų specialistų telefonai nenutyla – „pasipila“ anoniminiai gyventojų pranešimai apie girtaujančius tėvus ir be priežiūros paliktus jų vaikus. Tai būna dienos, kai atsakingi pareigūnai daugiausia laiko skiria probleminių šeimų lankymui.

Lepos 12 d. Vilniaus apskrities VPK Ukmergės rajono policijos komisariato Prevencijos poskyrio tyrėjų vizitas pas 38-erių metų ukmergiškę E.K. buvo niekuo neišsiskiriantis. Gavę anoniminį pranešimą E.K. namuose girtaujama ir neprižiūrimi mažamečiai vaikai, policijos pareigūnai vyko patikrinti informacijos. Ši šeima nepilnamečių reikalų specialistėms jau senokai žinoma, tad vaizdas kurį išvydo – nenustebino. Lauke, prie namo durų, sėdėjo E.K. sugyventinis ir kartu su draugu girtuokliavo, tuo tarpu namo šeimininkės niekur nesimatė. Ji buvo užsisklendusi viduje ir iš pradžių nė neketino įsileisti pareigūnų. Vėliau pakluso reikalavimui ir duris atrakino. Namuose buvo nešvara ir netvarka. Dvi mažametės mergaitės gulėjo su mama lovoje, o trijų mėnesių kūdikis buvo paguldytas į lovelę. Moteris atsisakė pūsti į aklotesterį, tačiau akivaizdžiai matėsi, kad ji neblaivi - judesiai buvo nekoordinuoti, kalba nerišli, o iš burnos sklido stiprus alkoholio tvaikas. E.K. buvo nusiteikusi agresyviai, plūdosi su sugyventinu, įžūliai kalbėjo su pareigūnais. Vis dėl to, nepilnamečių reikalų pareigūnės nuspendė, kad palikti mažamečių vaikų tokiomis sąlygomis negalima. Tačiau girta motina nutvėrė kirvį ir šaukė, kad savo vaikų ji neatiduos. Taip ji blaškėsi po kambarį, vienoje rankoje laikydama kirvį, o kitoje – cigaretę, kol netrukus atvyko dar vienas policijos pareigūnų ekipažas. E.K. buvo nuraminta, iš jos atimtas kirvis. Visus tris mažamečius vaikus, kūdikį ir 4 bei 2 metų mergaites, pareigūnės nuvežė į Vaikų globos namų laikinąją grupę. Beje, trys šios moters vaikai, 15 ir 13 metų mergaitės bei 11 metų berniukas, jau auga Vaikų globos namuose. Apie vaikų nepriežiūros atvejį buvo informuota Ukmergės r. savivaldybės administracijos Vaiko teisių apsaugos skyrius.

E.K. buvo pristatyta į policijos komisariatą. Vežant tarnybiniame automobilyje neblaivi moteris prisituštino. Policijos komisariate jai nustatytas 2,57 promilės girtumas. Ukmergiškė buvo uždaryta į laikino sulaikymo kamerą ir išblaivinta. Už vaikų nepriežiūrą jai surašytas protokolas pagal LR ATPK 181 str. Tėvų valdžios nepanaudojimas arba panaudojimas priešingai vaiko interesams. Šiame straipsnyje tėvams numatoma administracinė atsakomybė nuo įspėjimo iki 400 litų. Šiais metais E.K. administracine tvarka jau yra bausta. Vasario pabaigoje pareigūnai pas moterį rado 5 l naminės degtinės.

Asta Krogertienė
Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato
Ukmergės rajono policijos komisariato
Organizacinio poskyrio specialistė

Komentuoti