Spausdinti šį puslapį

Premjeras: aptikta tarptautinio masto kontrabandos sistema

2013-05-16, 11:38
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Premjeras Algirdas Butkevičius atskleidė, kad Lietuvoje aptikta tarptautinio masto kontrabandos sistema.

"Esama didžiulių pokyčių kovojant su kontrabanda. Aišku, aš negaliu atskleisti kol kas dar kai kurios informacijos, bet turiu pasakyti, kad yra ištirta didžiulio masto kontrabanda ir toliau vyks tyrimas. Čia apima ne vien Lietuvą, o ir kaimynines šalis, kitas Europos Sąjungos šalis", - ketvirtadienį po susitikimo su Europos Komisijos nariu Algirdu Šemeta žurnalistams sakė Vyriausybės vadovas.

A. Butkevičiaus teigimu, įtariamieji asmenys nėra grupuotė, tai - visa sistema.

"Čia yra tokia sistema sukurta, kurioje dalyvauja daug ne tik Lietuvos, bet ir kaimyninių valstybių įmonių. Jau galima sakyti, kad šis reiškinys yra tarptautinio lygio", - sakė Ministras Pirmininkas ir pridūrė, jog kalba apie prieš porą dienų sulaikytus neteisėtai naftos produktais prekiavusius asmenis.

ELTA primena, kad antradienio vakarą sostinėje buvo sulaikyti keturi su vienos visoje Lietuvoje veikiančios įmonės veikla siejami asmenys, pas kuriuos rasta daugiau nei 4,5 mln. litų grynais įvairia valiuta. Įtariama, kad ši suma gauta iš neteisėtos tarptautinės prekybos naftos produktais.

Tarp sulaikytų asmenų yra vienas Latvijos Respublikos pilietis, dauguma sulaikytųjų yra susiję artimais giminystės ryšiais.

www.l24.lt

 

Komentuoti