Šalčininkiečiai aiškinosi kas yra informacinis karas

2015-05-28, 12:39
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Šalčininkiečiai aiškinosi kas yra informacinis karas fot. salcininkai.lt

Š. m. gegužės 26 dieną Šalčininkų r. sav. vyko paskaita „Informacinis karas. Grėsmės šiandien“. Pranešimą, Šalčininkų rajono savivaldybės darbuotojams, seniūnams, švietimo įstaigų darbuotojams ir rajono verslo atstovams pristatė LKK Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamento specialistė Auksė Ūsienė.

Paskaitos metu pranešėja išsamiai pristatė informacinio karo esmę, informacinių operacijų taikinius Lietuvoje, informacinio karo istoriją, tipus, technikas ir tikslus. Auksė Ūsienė atkreipė dėmesį į propagandą, jos priemones ir kanalus ir parodė, kaip pateikiant šališkus argumentus siekiama sukurti norimą auditorijos požiūrį. Ūsienės nuomone, labai svarbu lyginti žiniasklaidoje pasirodančią informaciją ir nesiremti tik vienu informacijos šaltiniu. Taip pat svarbu atkreipti dėmesį į pasirodančius viešoje erdvėje simbolius, kurie patys savaime gali nieko nereikšti, bet yra informacijos karo dalimi. Pranešėja pateikė ir konkrečius informacinio karo pavyzdžius – išsamiai papasakojo apie specialiai kuriamus puslapius socialiniuose tinkluose, kurių tikslas yra skatinti tautinę nesantaiką ir separatizmą. „Straipsniai ir komentarai tokiose svetainėse dažniausiai rašomi dirbtinai, iš to paties IP adreso, yra skirti ne tik informuoti apie kitokias idėjas, bet ir ragina imtis agresyvių veiksmų“, - sakė A. Ūsienė. LKK Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamento specialistė taip pat pristatė istorijos iškraipymų pavyzdžius, kurie dažniausiai nėra pagrįsti faktais, bet daro neigiamą įtaką visuomenei.

Kaip apsiginti nuo informacinio karo? Auksės Ūsienės nuomone svarbu,  kad Lietuvos žmonės būtų kuo plačiau informuoti apie informacines intervencijas, todėl ir yra organizuojami tokio tipo renginiai. Be to, svarbu domėtis savo šalies istorija, nes, kaip parodė tyrimai, besidomintys savo šalies istorija gyventojai yra sąmoningi ir atsakingi piliečiai.

pagal salcininkai.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24