„Idėjų mugėje“ mokiniai pristatys savo mokslines idėjas

2012-11-23, 07:07
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lapkričio 22-24 d. Vilniuje, viešbučio „Best Western Vilnius“ (Konstitucijos pr. 14) konferencijų salėje, vyks penktoji mokinių mokslinių darbų idėjų mugė. Renginyje 66 jaunieji tyrėjai iš įvairių Lietuvos mokyklų pristatys biomedicinos, fizinių, technologijos, žemės ūkio mokslo sričių mokslinius darbus ar jų idėjas.

Renginys skatina mokinius planuoti ir dirbti mokslinį tiriamąjį darbą ištisus metus, geriau pasirengti ES jaunųjų mokslininkų konkurso nacionaliniam etapui. „Idėjų mugė“ skiriasi nuo kitų konkursų tuo, kad joje jaunieji tyrėjai gali pristatyti ir neužbaigtą darbą, t.y. jo idėją. Idėja pristatoma stendiniu pranešimu, kuriame pateikiama informacija apie planuojamą arba vykdomą tyrimą, aptariama darbo metodika, iškeliamos mokslinės hipotezės, pristatomi tyrimų rezultatai, jei tokie jau yra.

Renginio metu mokinius ir jų darbų vadovus konsultuos 15 mokslininkų - ekspertų. Jie patars, kaip plėtoti idėjas, jas įgyvendinti, kokius atlikti tyrimus norint rasti atsakymą į rūpimą mokslinį klausimą, kaip analizuoti tyrimų duomenis ir rezultatus ar pristatyti savo darbą kitiems.

Besidominančius mokslu kviečiame lapkričio 23 d. nuo 10 iki 17 val. atvykti susipažinti su jaunųjų tyrėjų darbais.

„Idėjų mugė“ – ES struktūinių fondų lėšomis finansuojamo projekto „Mokinių jaunųjų tyrėjų atskleidimo ir ugdymo sistemos sukūrimas – II etapas“ dalis. Šis projektas Europos socialinio fondo finansuojamo Geriausio projekto konkurse už indėlį į jaunųjų tyrėjų ugdymą, aukštus jų pasiekimus bei svajonių išsipildymą laimėjo nominaciją „Projekto dalyvio svajonės įgyvendinimas“. Projektą vykdo Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras.

Daugiau informacijos apie renginį: www.jaunasis-tyrejas.lt

www.smm.lt

www.lietuvosvalstybe.com

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24