Susidomėjimas sendaikčiais šiemet išaugo 10–15 proc. (FOTO)

2012-10-22, 14:15
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kaune savaitgalį nuvilnijo paskutinysis šiais metais senturgis „Laiko ratu“ pritraukęs apie 300 tūkst. lankytojų. Renginio organizatoriai teigia šiemet pastebėję ryškų prekybos sendaikčiais pagyvėjimą.

„Jau kovo mėnesį, pirmajame šiais metais senturgyje, pajutome didesnį susidomėjimą. Tada prognozavome, kad jis išliks visus metus. Taip ir atsitiko – senturgis rengiamas triskart per metus ir visuose sulaukėme 10–15 proc. daugiau lankytojų nei paprastai apsilankydavo pastaraisiais metais“, - pasakojo prekybos miestelio „Urmas“, kuriame ir vyksta senturgis, rinkodaros vadovas Jonas Plenta. Pasak jo, tai lėmė keletas dalykų.

„Šiemet paskatinome prekiautojus atsivežti įvairesnių sendaikčių, daugiau sendaiktininkų atvyko iš Lenkijos, o tai lėmė įvairesnį asortimentą. Tačiau svarbiausia, kad žmonės vėl turi daugiau pinigų savo pomėgiams, o norintieji investuoti vis atsargiau žiūri į įvairius finansinius instrumentus ir atsigręžia į sendaikčius bei antikvarą“, - dėstė J. Plenta.

Didžiausiame Baltijos šalyse senturgyje „Laiko ratu“ senovinių daiktų kolekcionieriai papildo savo kolekcijas, senove besidomintys žmonės ieško originalių detalių savo namų ar sodybos interjerui. Dažni svečiai čia ir įvairių kavinių bei kaimo turizmo sodybų šeimininkai, o dabar – ir norintieji patikimai investuoti savo santaupas.

Kitais metais senturgis vėl vyks tris kartus, tik paskutinysis bus rengiamas ne spalio, o rugsėjo mėnesį.

„Taip bus patogiau ir prekiautojams, ir pirkėjams. Rugsėjo mėnesį palankesnės oro sąlygos, be to, neretai daugelis lankytojų dar iki prasidedant šaltajam sezonui nori įsirengti ar atnaujinti savo namų interjerą. Dar kiti kupini įspūdžių po vasaros kelionių nekantrauja įgyvendinti atostogų metu kilusias idėjas“, - priežastis vardijo organizatorių atstovas.

Tad kitais metais senturgiai bus rengiami kovo, gegužės ir rugsėjo mėnesiais.

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24