A.Zuokas: „Sostinė pasiruošusi išduoti leidimus Google automobiliams filmuoti Vilniuje“

2012-05-23, 15:30
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus meras Artūras Zuokas išsiuntė miesto poziciją kompanijai Google pranešdamas, kad sostinė yra pasiruošusi nedelsiant išduoti savivaldybės leidimą kompanijos atstovams vykdyti filmavimus Vilniuje, miestas taip pat kiek įmanoma prisidės prie susidariusios situacijos sprendimo.

Meras taip pat kreipiasi į Valstybinę duomenų apsaugos inspekciją, kviesdamas žiūrėti į šį projektą lanksčiai ir kūrybiškai.

„Vilnius yra atviras miestas, o vienas svarbiausių šio projekto privalumų tas, kad Google suteiks galimybę pažinti ir atrasti mūsų miestą iš bet kurios pasaulio vietos“, - sakė A.Zuokas

Pasak mero, projektas ,,Google Maps Street View“ naudingas Vilniaus mietui, didins miesto žinomumą, skatins turizmą bei miesto konkurencingumą.

Be to, Google kompanija įgyvendina daug priemonių, padedančių užtikrinti asmens duomenų apsaugą: gatvės vaizdai rodomi ne realiuoju laiku, žmonės ir automobilių numeriai suliejami, o asmenys gali pateikti užklausą dėl papildomo tam tikro vaizdo suliejimo.

„Google Maps Street View“ projektas vykdomas nuo 2007 metų ir šiuo metu apima daugiau kaip 40 šalių ir regionų. Gegužę prie projekto prisijungė Latvija ir Estija, balandį – Ukraina.

www.vilnius.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24