Kauno senturgyje – svečių iš Lenkijos desantas (FOTO)

2012-03-20, 12:01
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šį savaitgalį Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“, rengiamame tradiciniame senturgyje „Laiko ratu“ tikimasi sulaukti gausaus būrio prekiautojų iš gilias prekybos sendaikčiais tradicijas turinčios Lenkijos.

 „Džiaugiamės, kad pradėdami jau penktąjį senturgio sezoną sulauksime daug svečių iš Lenkijos, prekiaujančių garsiajame Varšuvos centre įsikūrusiame sendaikčių turguje „Na kole“. Tikimės, kad jie Lietuvos sendaikčių mėgėjams galės pasiūlyti retų ir įdomių daiktų, kokių mūsų renginyje, dar nėra daug buvę“, - sako prekybos miestelio „Urmas“ rinkodaros vadovas Jonas Plenta.

Ir anksčiau Kauno senturgyje būdavo galima sutikti vieną kitą prekiautoją iš Lenkijos, dabar jų atvykti žada tikrai daug. Kaip ir ankstesniuose renginiuose, be lietuvių, dalyvaus nemažai sendaiktininkų ir antikvaro kolekcininkų iš Latvijos ir Estijos, tikimasi sulaukti ir svečių iš Vokietijos bei Rusijos.

„Laiko ratu“ yra didžiausias sendaiktininkų susibūrimas Baltijos šalyse, rengiamas tris kartus per metus: kovo, gegužės ir spalio mėnesiais.

Renginio organizatorių skaičiavimais, kiekvieną senturgio dieną jame apsilanko daugiau kaip 70 000 žmonių, prekiauja apie 300 sendaiktininkų, antikvaro kolekcininkų, bukinistų, numizmatų ir filatelistų iš Lietuvos ir kitų šalių.

Senturgyje gausu įvairių instrumentų, knygų, baldų ir namų apyvokos daiktų, karinės atributikos ir netgi senovinių ginklų. Dauguma daiktų yra pagaminti prieškariu, tarpukariu ir pokariu, bet yra ir siekiančių XIX ar net XVIII amžių.

Pirmasis sendaikčių turgus šiais metais prasidės penktadienį, kovo 23 d., nuo 8 val. ryto ir tęsis visą savaitgalį.

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24