Šiauliuose gegužę vyks tarptautinė aviacijos šventė

2012-02-28, 07:02
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Gegužę, minint Karinių oro pajėgų 20-metį, Šiaulių karinis oro uostas duris atvers dešimtims tūkstančių žmonių.

Čia bus surengtas didžiausias Lietuvoje per nepriklausomybės metus tarptautinis aviacijos šou „Plieno sparnai“, praneša LTV „Šiandien“.

Aviacijos šventės tradicija Šiaulių kariniame oro uoste nutrūko čia įsikūrus NATO kariams, nes griežtėjo reikalavimai. Šiemet, minint Lietuvos karinių oro pajėgų 20-metį, šventę nuspręsta atgaivinti.

Šiauliečiams ir atvykusiems svečiams bus demonstruojami ne tik Lietuvos kariniai ir civiliniai orlaiviai, pakviesti ir NATO partneriai, kitos šalys.

Savo dalyvavimą jau patvirtino Čekijos, Danijos, Latvijos karinės oro pajėgos.

Tikslus lėktuvų skaičius paaiškės kovą, tačiau tikimasi sulaukti ne mažiau kaip pusšimčio.

„Bus seno tipo lėktuvų, taip pat bus naikintuvų, karo lėktuvų ir, be abejo, transportinių lėktuvų“, – sako Aviacijos bazės štabo viršininkas mjr. Sergėjus Buitvidas.

Vyks akrobatiniai triukai ore, planuojamas parašiutininkų desantas, sausumos, karinių jūrų ir specialiųjų operacijų pajėgų pasirodymai. Ekstremalių pojūčių mėgėjai net galės išbandyti karinę techniką ir ginkluotę.

„Nuo paprasto ginklo iki raketinės sistemos. Netgi galėsite pabandyti išminuoti miną, apsirengti ekipuotę, kokia rengiasi išminuotojai, ir pajausti tą ekipuotę, kuri neperšaunama ir nesprogstama“, – teigia S. Buitvidas.

Šventėje dalyvaus ne tik kariuomenė, bet ir ugniagesiai, pasieniečiai, ekspozicijas pristatys Šiaulių apskrities savivaldybės, vyks liaudies kolektyvų pasirodymai.

„Šitos šventės Europoje ir visose NATO šalyse yra tradicinės. Jos yra be galo didelės ir vyksta savaitę, kelias dienas. Pas mus yra organizuojama viena diena ir nuo to mes pradėsime augti“, – sako Aviacijos bazės vado padėjėja vyr. ltn. Ieva Gulbinienė.

Aviacijos šventė „Plieno sparnai“ Šiauliuose žiūrovų lauks gegužės 26-ąją.

Pagrindinė renginio organizatorė Krašto apsaugos ministerija neatskleidžia, kiek kainuos renginys. Esą tiksli šventės sąmata paaiškės, kai bus aiškus dalyvaujančių orlaivių skaičius, nes degalai, oro navigacijos ir tūpimo mokesčiai esą sudarys didžiąją dalį išlaidų, todėl jau ieškoma rėmėjų. Dalį pinigų skirs ir savivaldybės.

Jevgenijus Bardauskas
LTV „Šiandien“

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24