Upinį vilkiką pavertė kruiziniu laivu

2012-02-21, 06:11
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kaune baigiamas statyti pirmasis Lietuvoje upinis kruizinis laivas „Perlas“, praneša LTV naujienų laida „Šiandien“.

Buvusį upinį vilkiką rekonstruodami į poilsinį pramoginį laivą Vidaus vandens kelių direkcijos specialistai užtruko beveik ketverius metus.   

Anot įmonės vadovo, tai pirmasis Lietuvoje pastatytas kruizinis laivas, plauksiantis tik upėmis. Į vandenį jį ketinama nuleisti po kelių mėnesių.

„Laivas tikrai yra unikalus. Šiais laikais tokiais laivais gali plaukioti tik Egipte, kruizais Nilu. Aš norėčiau, kad tų kruizų būtų Nemune, plaukiant iš Kauno į Klaipėdą, Nidą, Juodkrantę, o ne Nilu“, – kalbėjo VĮ Vidaus vandens kelių direkcija generalinis direktorius Gintautas Labanauskas.

Laive „Perlas“ gali sutilpti apie pusšimtis keleivių. Jame – kajutės trylikai žmonių, poilsio kambarys, dušai, nedidelė virtuvė.

„Išties laivas yra labai geras, 26 metrų ilgio, 5 metrų pločio, su keliais deniais. Viršutiniame denyje galima pasigrožėti saulėlydžiu. Vienintelė problema – kad būtų žmonių pakankamai, galinčių naudotis tom paslaugom“, – teigė G. Labanauskas.

Laivas plaukia maždaug 20 kilometrų per valandą greičiu. Kiek keleivius iš Kauno į Nidą planuojančiai plukdyti bendrovei kainavo laivas, neatskleidžiama.

Jūratė Anilionytė
LTV „Šiandien“

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24