2014-06-20, 14:40

Sveikos gyvensenos skatinimą siūloma paskelbti nacionaliniu prioritetu

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
L24.lt nuotr. L24.lt nuotr.

Lietuvos Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisija siūlo Seimui sveikos gyvensenos skatinimą paskelbti valstybės nacionaliniu prioritetu.

Tai ketinama pabrėžti šios komisijos rezoliucijoje "Dėl alkoholio vartojimo", kurią penktadienį spaudos konferencijoje Seime pristatė vienas iš komisijos pirmininkų Jonas Prunskis iš Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV).

Dokumente siūloma labiau riboti alkoholio reklamą, leisti prekiauti alkoholiniais gėrimais tik specializuotose parduotuvėse ar skyriuose, dalį tabako ir alkoholio akcizų lėšų skirti šių medžiagų vartojimo prevencijai, socialinei reklamai.

Švietimo ir mokslo ministeriją Lietuvos Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisija ragina skirti ypatingą dėmesį mokinių sveikos gyvensenos programos įgyvendinimui, alkoholio, tabako ir narkotikų vartojimo prevencijai.

Pasaulio sveikatos organizacijos 2013 m. duomenimis, Lietuva pagal alkoholio suvartojimą vienam gyventojui užima trečią vietą pasaulyje.

Šių metų birželio 17-20 dienomis Seimo rūmuose posėdžiavo Lietuvos Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisija.

Komisijos nariai - 10 Seimo ir 10 Pasaulio lietuvių bendruomenės atstovų - nagrinėjo ir diskutavo Lietuvoje ir užsienyje gyvenantiems Lietuvos piliečiams aktualiomis temomis: Lietuvos saugumo užtikrinimo, emigracijos ir sugrįžimo, žemės ūkio paskirties žemės įsigijimo, Lietuvos Respublikos pilietybės, alkoholio vartojimo, prekybos žmonėmis ir kt. klausimais.

Komisijos paskirtis - skatinti Lietuvoje ir užsienio valstybėse gyvenančių lietuvių bendradarbiavimą, rūpintis abipuse pagalba ir parama, keistis mokslo, kultūros ir kita informacija, Seimui ir kitoms valstybės institucijoms teikti pasiūlymus, kurie padėtų stiprinti valstybingumą ir demokratinių tradicijų puoselėjimą.

Komisijai vadovauja Seimo narė Ona Valiukevičiūtė ir Jonas Prunskis iš JAV.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24