„Rimi” jau galima susimokėti išmaniuoju telefonu

2018-10-04, 10:56
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
„Rimi” jau galima susimokėti išmaniuoju telefonu Pranešimo spaudai autorių nuotr.

Trijų mobiliojo ryšio operatorių sukurta mobiliųjų mokėjimų platforma „MoQ“ žengia į „Rimi” parduotuves. „Rimi” tapo pirmuoju maisto produktais prekiaujančiu mažmeninės prekybos tinklu Lietuvoje, kuriame pirkėjai už prekes gali sumokėti rankoje turėdami išmanųjį telefoną su „MoQ beta“ programėle.

Mobiliuosius mokėjimus „MoQ“ jau priima visos 57-ios „Rimi“ parduotuvės Lietuvoje, rašoma pranešime spaudai.

„Siekiame pasiūlyti savo pirkėjams rytojaus apsipirkimo patirtį jau šiandien, todėl savo veikloje nuolat diegiame inovacijas ir naujų technologijų sprendimus. Matome, kad technologijų pažanga keičia pirkėjų įpročius, išmaniuosiuose telefonuose telkiasi vis daugiau funkcijų, kurios anksčiau buvo labiau įprastos kitiems įrenginiams. Todėl „MoQ“ vertiname kaip dar vieną patogią alternatyvą pirkėjams, norintiems telefoną naudoti ne tik komunikacijai, bet ir juo atsiskaityti už pirkinius“, – sako Giedrius Bandzevičius, prekybos tinklo „Rimi“ generalinis direktorius.

Atsiskaityti mobiliąja programėle „MoQ“ gali visi išmaniųjų telefonų turėtojai, nepriklausomai nuo to, ar jų telefone yra iOS, ar „Android“ operacinė sistema, bei kurio Lietuvos ryšio operatoriaus ar banko Lietuvoje paslaugomis naudojasi.

„Prekybos tinklo prisijungimas prie mobiliųjų mokėjimų tinklo gerokai išplečia „MoQ“ atsiskaitymo vietų žemėlapį. Pirkėjams tai reiškia, kad kur jie begyventų – Vilniuje, Šiauliuose, Panevėžyje ar kitame mieste – einant į parduotuvę pakanka turėti telefoną su jame įdiegta mokėjimų programėle. Gyventojai prekybos centruose apsiperka nuo vieno iki kelių kartų per savaitę, didžioji pirkėjų dalis turi išmaniuosius telefonus ir nuo šiol gali lengvai juos panaudoti atsiskaitydami už pirkinius”, – sako Monika Rimkūnaitė-Bložė, UAB „Mobilieji mokėjimai“ generalinė direktorė.

Pasak M. Rimkūnaitės-Bložės, „Rimi“ atstovai nuo dialogo pradžios palankiai vertino atsiskaitymus telefonu ir sparčiai atliko darbus, reikalingus priimti mokėjimus telefonu su mobiliąja programėle. Norint atsiskaityti už prekes telefonu tinklo parduotuvėse reikėtų pasakyti kasininkui norimą apmokėjimo būdą ir nuskenuoti kasos kliento ekrane pasirodžiusį QR kodą. Savitarnos kasose QR kodas atsiras mokėjimų pasirinkimų lange „Dovanų kortelės / mobilieji mokėjimai“.

Prisijungus „Rimi“, atsiskaitymus su „MoQ beta“ priimančių fizinių vietų skaičius pasiekė beveik 700 ir jų sąrašas kryptingai plečiamas toliau. Mobiliuosius mokėjimus telefonu priima ir daugiau nei 6000 lietuviškų interneto parduotuvių ir kitų svetainių.

Pasak M. Rimkūnaitės-Bložės, prie platformos prisijungus „Rimi“ bei programėlę atsisiuntus beveik 30 000 žmonių, „MoQ“ pradeda kitą programėlės vystymo etapą, kurio metu programėlės naudotojams pasiūlys daugiau funkcionalumų bei toliau plės atsiskaitymo vietų žemėlapį.

Įmonė „Mobilieji mokėjimai“ lygiomis dalimis priklauso mobiliojo ryšio operatoriams „Bitė Lietuva“, „Tele2“ ir „Telia Lietuva“. Lietuvos bankas bendrovei „Mobilieji mokėjimai“ yra suteikęs elektroninių pinigų įstaigos ribotos veiklos licenciją, reikalingą vykdyti su momentiniais mokėjimais susijusią veiklą. Mobiliojo ryšio operatoriai yra gavę Europos Komisijos leidimą kartu kurti bendrą mobiliųjų mokėjimų paslaugos teikimo platformą.

###

KAIP TAPTI „MOQ“ NAUDOTOJU:

Pirma, atsisiųskite MoQ programėlę iš Google Play arba App Store
Atsidarykite programėlę ir susikurkite savo paskyrą. Greičiausias būdas – registruotis mobiliuoju parašu.
Užpildykite kitus prašomus laukus. Norint naudotis visomis programėlės funkcijomis, ateityje programėlė paprašys pateikti daugiau informacijos apie save. Taip yra dėl pinigų plovimo prevencijos.
Papildykite asmeninę „MoQ“ sąskaitą. Lengviausia tai padaryti susiejus su programėle savo banko kortelę.
Štai ir viskas. Mokėkite telefonu arba perveskite pinigų šeimos nariui ar bičiuliui!

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24