Spausdinti šį puslapį

Po „Huawei“ atnaujinimo – kokybiškesnės nuotraukos naktį

2018-07-05, 23:38
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Po „Huawei“ atnaujinimo – kokybiškesnės nuotraukos naktį fot. organizatorių

Viso pasaulio „Huawei Mate 10“ serijos telefonų savininkai sulaukė gerų naujienų. Kaip teigia kompanijos atstovai, šiems populiariems modeliams jau netrukus taps prieinamas programinės įrangos atnaujinimas, kurį galės atsisiųsti ir naudotojai iš Lietuvos. Anot „Huawei“ Baltijos šalių vartotojų verslo grupės vadovo Yanfei, šis naujinys buvo sukurtas atkreipiant dėmesį į fotografijos mėgėjų pageidavimus ir augančius jų poreikius.

Kompanijos programuotojai pasirūpino, kad po įrangos atnaujinimo minėtos serijos telefonai pasižymėtų naujomis fotografavimo galimybėmis, kurios turėtų ypač patikti bandantiems įamžinti akimirkas tamsiuoju paros metu.

Yanfei teigimu, „Huawei Mate 10 Pro“ modelis tarp lietuvių sulaukė didelio populiarumo. Dvigubą (12+20 MP) „Leica“ kamerą kartu su f/1.6 „Summilux-H“ lęšiais turintis įrenginys, spėjo užsitarnauti gerą vardą tarp fotografijos mėgėjų. Maža to, su šiuo telefonu į pirkėjų rankas atkeliavo ir dirbtinis intelektas, žymėdamas naują erą išmaniųjų įrenginių raidoje.

Visgi nuolat tobulinamos technologijos ir kompanijos investicijos į mokslinius tyrimus inžinieriams leido sukurti naujų sprendimų, kurie gali dar labiau patenkinti fotografijos mėgėjų poreikius. Vienas tokių – tobulesnis fotografavimas tamsoje, kuris kartu su atnaujinimu jau greitai bus prieinamas visiems minėtos serijos telefonams.

„Fotografavimas esant prastam apšvietimui, ypač naktį, žmonėms sukelia nemažai keblumų. Naktinė fotografija įprastai reikalauja ilgo vaizdo išlaikymo, todėl telefoną tam tikrą laiko tarpą būtina išlaikyti stabiliai. Rankomis tą padaryti yra išties sunku, o specialių stovų bei laikiklių naudojimas sukelia papildomų nepatogumų. Dėl šios priežasties kadrai, padaryti tamsiuoju paros metu, neretai būna susilieję, nekokybiški ar net nuviliantys“, – pasakoja kompanijos atstovas.

Tam, kad ši problema būtų išspręsta, programinės įrangos kūrėjai į pagalbą nusprendė pasitelkti naujausiuose kompanijos flagmanuose jau naudojamą technologiją, valdomą dirbtinio intelekto. Viliamasi, kad tai palengvins fotografijos mėgėjų bandymus kokybiškai įamžinti akimirkas, kas kartais tampa tikru iššūkiu.

„Fotografuojant nakties metu kamera tampa labai jautri vibracijai ir nestabilumui, todėl siekiant išvengti susiliejusių ir nekokybiškų kadrų, „Huawei Mate 10“ serijos telefonų „Naktinis režimas“ po atnaujinimo perims inovatyvią dirbtiniu intelektu paremto vaizdo stabilizavimo technologiją. Tai garantuoja, kad net ir be specialaus stovo telefonui, nuotraukos išliks ryškios bei detalios fotografuojant tamsiu paros metu“, – pabrėžia Yanfei.

Be to, „Naktinis režimas“ po programinės įrangos atnaujinimo leis subalansuoti kadre esančius kontrastingus vaizdus, todėl apšvietimas jame bus optimaliai suderintas esant bet kokiems kameros nustatymams. „Tikimės, kad šis atnaujinimas žmonėms atvers naujų galimybių bei palengvins akimirkų įamžinimą. Iki šiol reikėjo turėti profesionalo lygmens žinių ar papildomų instrumentų, jei norėjome naktį padaryti kokybišką nuotrauką. Tačiau dabar situacija kardinaliai keisis ir viskas taps daug paprasčiau“, – tęsia kompanijos atstovas.

Lietuvoje parduodamiems „Huawei Mate 10 Pro“ telefonams programinės įrangos atnaujinimas taps prieinamas liepos antroje pusėje. Kai tik naujinys taps viešas, naudotojai galės jį atsisiųsti per telefono nustatymų skiltį „Sistemos naujinimas“.

Komentuoti