Nuskendęs traktorius sukėlė rūpesčių

2018-03-15, 16:18
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Nuskendęs traktorius sukėlė rūpesčių ŠRAAD nuotr.

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento (ŠRAAD) specialistai dvi dienas stebėjo traktoriaus gelbėjimo darbus. Traktorius paniro po vandeniu, neatlaikius Rėkyvos ežero ledui. Buvo baiminamasi, kad į vandenį galėjo patekti taršalų.

Po dvi dienas trukusios sudėtingos gelbėjimo operacijos, ugniagesiams gelbėtojams ir traktoriaus šeimininkui vakar vakare pavyko ištraukti į Rėkyvos ežerą panirusį traktorių. Darbus stebėjo (ŠRAAD) Šiaulių agentūros ir valstybinės analitinės kontrolės skyriaus specialistai. Buvo baiminamasi, kad į ežerą nugrimzdus traktoriui galėjo išsilieti taršalai.

Ištraukus traktorių į krantą aplinkosaugininkai paėmė vandens mėginius tyrimams. Traktoriaus šeimininkas nuogąstavo, kad viskas turėtu būti gerai, mat traktorius yra pritaikytas darbui drėgnose vietose ir yra sandarus.

Nepaisant to, ar taršalai pateko, ar nepateko į vandenį, traktoriaus šeimininkui gresia administracinė nuobauda. Miesto savivaldybės tarybos patvirtintos taisyklės numato, kad motorinėms transporto priemonėmis draudžia važiuoti ledu, išskyrus renginius ir gavus savivaldybės leidimą.

Vyras, nors ir įrenginėjo pontoninį tiltą Rėkyvos ežere, tokio leidimo neturėjo. Administracinių nusižengimų kodeksas (ANK 282 str. 1d.) už važinėjimą ledu numato įspėjimą arba baudą nuo 20 iki 140 eurų.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Girtas traktorininkas Lazdijuose rastas griovyje

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24