Spausdinti šį puslapį

Suerzino kino žiūrovus: filmo metu valgė ledus, traškučius, spurgas, gėrė alų

2017-12-07, 09:27
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Suerzino kino žiūrovus: filmo metu valgė ledus, traškučius, spurgas, gėrė alų © M.Paliuškevič asociatyvi nuotr.

„Šalia sėdintis žmogus filmo metu užmigo ir galva vis ramstėsi į mane“. Toks ir dar kelios dešimtys panašių įvykių, sutrukdžiusių mėgautis kinu, nutiko kino festivalio „Scanorama“ žiūrovams. Per festivalį galiojo draudimo bendrovės „If“ įsteigtas draudimas nuo kino trukdžių.

Trečdaliu visų užfiksuotų atvejų kino mėgėjai skundėsi, kad jiems žiūrėti filmą sutrukdė vėluojantys arba per seansą užkandžiaujantys kaimynai. Festivalio žiūrovai buvo ypač nepatenkinti, kai į filmą pavėlavę žmonės imdavo garsiai aiškintis dėl užimtų vietų ir taip trukdydavo kitiems.

„Kino trukdžių draudimas yra būdas atkreipti dėmesį į dažną problemą kino salėje – kai kurių žiūrovų nesupratimą, kad čepsėjimas ar žinučių rašymas trukdo kaimynui įsijausti į filmo siužetą. Nors „Scanoramos“ publika yra labai kultūringa, norime, kad išskirtinės meninės vertės festivalio filmais žiūrovai galėtų mėgautis nepatirdami jokių trukdžių“, – sako draudimo bendrovės „If“ Rinkodaros departamento vadovas Džiugas Šaulys.

Iš festivalio žiūrovų pateiktų aprašymų matyti, kad dažniausiai jiems mėgavimąsi kinu aptemdo spragintų kukurūzų valgymas, tačiau pasitaiko ir rimtesnių atvejų. Štai kino festivalio lankytojas Simonas draudimo bendrovei „If“ pranešė, kad žiūrint filmą šalia sėdintys žmonės valgė ledus, bulvių traškučius, spurgas, atidarinėjo alų...

Kaimynai gali būti... siaubingi

Maždaug pusė visų kino festivalio „Scanorama“ užfiksuotų kino trukdžių susiję su kino salės kaimynais. Paprastai žiūrovus erzina svetimi pokalbiai ar išmaniųjų ekranų skleidžiama šviesa, tačiau būna ir kiek kitokių nutikimų. Dviem festivalio lankytojams teko išeiti, nes, pasak jų, greta sėdėjusi kaimynė buvo tiesiog siaubinga. Daugiau aplinkybių apie supykdžiusią moterį kino žiūrovai nepateikė.

D. Šaulys pateikia draudimo bendrovės komandos simpatijų už literatūrinę raišką sulaukusį įvykio aprašymą, kuriuo pasidalijo festivalio žiūrovas Simonas: „Salėje buvo labai kultūringai tylu, gal todėl šiek tiek nejauku. O tuomet pasirodė rūkas – apgaubė mus kaip tą mažąjį ežiuką. Mes laukėme laimingos pabaigos, bet šio filmo herojui teko pasirinkti kitaip.“

Dar viena kino žiūrovė taip pat nustebino pranešusi, jog mėgautis kinu jai sutrukdė neatidumas. Gabrielė į filmą atėjo kitą dieną, nei buvo nurodyta jos įsigytame biliete.

Iš viso per septyniolika kino festivalio „Scanorama“ dienų dėl žalos atlyginimo, sutrukdžius mėgautis kinu, kreipėsi daugiau kaip 70 žmonių. Visiems, kurie kreipėsi dėl įvykių, nutikusių festivalio seansuose, buvo padovanoti bilietai į kitus filmus. „If“ draudimas yra didžiausio rudens sezono kino festivalio „Scanorama“ mecenatas.

Komentuoti