Saulę tirs iš arčiau nei kada nors

2011-10-05, 15:03
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Europos kosmoso agentūra (ESA) planuoja įvykdyti itin ambicingos kosmoso misijos planus – ištirti Saulės elgseną iš palyginti labai arti.
Bbc.co.uk ir newser.com rašo, kad „Solar Orbiter“ pavadinimo zondas veiks vos už 42 milijonų kilometrų nuo mūsų didžiosios žvaigždės. Tai mažiausias atstumas, kokiu prie Saulės yra prisiartinęs koks nors kosminis laivas.

Ši įspūdinga misija bus rengiama po šešerių metų – 2017-aisiais. Kosminis laivas bus padengtas ypač karščiui atsparia medžiaga. Zondas bus pritaisytas prie NASA raketos, ir bus skirtas stebėti Saulės elgseną bei tai, kaip joje kyla saulės vėjas.
„Solar Orbiter“ nebus skirtas padaryti aukštesnės rezoliucijos Saulės nuotraukų iš arčiau (nors misijos metu jomis taip pat bus pasirūpinta). Svarbiausias šios misijos tikslas – kiek galima labiau prisiartinti prie Saulės ir ištirti, kas joje vyksta, bei tai palyginti su kosmose vykstančiais procesais“, – apie būsimą misiją kalbėjo vienas iš iškiliausių projekto mokslininkų.
„Saulės vėjas ir vainiko masės išmetimas – tai milžiniški medžiagos kiekiai, išsiskiriantys iš Saulės, tačiau iš kur tiksliai ir kaip jie susikaupia mes vis dar nežinome. „Solar Orbiter“ mums padės tai suprasti“, – pasakojo astronomas.

www.lrt.lt
www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24