Spausdinti šį puslapį

Kauno Laisvės alėjoje – nauja transporto priemonė

2017-08-11, 13:35
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Kauno Laisvės alėjoje – nauja transporto priemonė Organizatorių nuotr.

Kauno Laisvės alėjoje pradėjo kursuoti nauja transporto priemonė - elektrinis traukinukas. Tris vagonus tempiantis ir aplinkos neteršiantis garvežiukas daugiausiai džiaugsmo kelia mažiesiems keliauninkams, o laikinosios sostinės vadovai pastebėjo, kad naujasis traukinys pagyvino gyvenimą Laisvės alėjoje.

Įsimintina kelionė

Traukinuko stotelė įsikūrė Laisvės alėjoje, šalia restorano „Miesto sodas".

Į keliones traukinukas leidžiasi kiekvienos darbo dienos vidurdienį ir kursuoja iki pat 21 valandos. Savaitgaliais ir švenčių dienomis kelionės prasideda valanda anksčiau.

Vaikučiai iki vienerių metukų amžiaus vežami nemokamai, o vyresniems įsimintina ir linksma kelionė darbo dieną kainuoja du eurus. Taip pat galima įsigyti ir penkių važiavimų abonementą.

Kelionę pradėjęs nuo „Miesto sodo", traukinukas juda link Laisvės alėjos fontano, apsisuka ir centrine miesto gatve grįžta link Centrinio pašto. Čia keliaunininkai galės išvysti naująją burmistro P. Vileišio skulptūrą, o kelionė baigiama ten pat, kur ir prasidėjo - „Miesto sodo" stotelėje. Tokiu būdu tėveliams patogu išleisti mažuosius į kelionę - apsukęs ratą traukinukas saugiai vaikus parveš atgal.

Ekologiška priemonė

Kaunas pastaruoju metu įgyvendina dviračių revoliuciją, o naujasis traukinukas puikiai tinka prie naujos miesto vizijos.

„Laisvės alėjoje kursuojantis traukinukas - graži atrakcija, kuri miestui nekainuoja nė cento. Matome, jog neeilinė transporto priemonė retai kada būna tuščia, tai rodo, jog traukinys puikiai „įsipaišo" į Laisvės alėjos gyvenimą ir kauniečiams jis patinka", - teigia Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

Naujasis traukinukas varomas elektriniu varikliu, tad yra ekologiškas ir neteršia aplinkos. Transporto priemonė juda vidutiniu 5 km/val. greičiu, tad nelekelia pavojaus nei keleiviams, nei Laisvės alėjos praeiviams.

Pilnai pakrautomis baterijomis traukinukas gali važiuoti net 8 valandas, o jį vairuoja itin patyrę vairuotojai, turintys ne vienerių metų keleivių vežiojimo autobusais ir kitomis transporto priemonėmis stažą.

Komentuoti