Standžiuosius diskus ir USB atmintines keičia failų saugyklos internete

2013-10-17, 13:52
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Standžiuosius diskus ir USB atmintines keičia failų saugyklos internete: TEO užsakymu rinkos tyrimų bendrovės SIC liepos mėnesį atlikta Lietuvos gyventojų apklausa atskleidė, kad beveik trečdaliui (28,9%) Lietuvos interneto vartotojų virtualios duomenų saugyklos jau tapo arba galėtų tapti alternatyva nešiojamoms duomenų talpykloms.

Atlikus tyrimą paaiškėjo, kad kas septintas (13,1 proc.) Lietuvos interneto vartotojas jau naudojasi failų saugykla internete. Kas šeštas Lietuvos internautas (15,8 proc.) sako, kad norėtų ja naudotis, nors iki šiol nesinaudojo.

Virtualaus failų saugojimo paslaugą "Saugykla" gyventojams ir verslo klientams teikianti TEO nusprendė šių duomenų saugyklas perkelti iš Švedijos serverių į Lietuvą, kad galėtų užtikrinti dešimtimis kartų didesnį failų įkėlimo ir atsisiuntimo greitį.

60 terabaitų virtualioje saugykloje laikytų duomenų, lėktuvu parskraidinti į Vilniuje esančius duomenų centrus, nuo šiol pasiekiami daug didesne interneto sparta.

"Vartotojams, interneto saugyklose saugantiems savo failus, svarbūs du dalykai: greitis ir saugumas, todėl jiems skiriame ypatingą dėmesį. Svarbu, kad žmogus, kad ir kur būtų, internetu galėtų greitai atsidaryti didelės apimties failą bet kuriuo išmaniuoju įrenginiu ir jį greitai nusiųsti. Didėjant belaidžio tinklo aprėpčiai ir populiarėjant išmaniesiems įrenginiams, virtualiosios saugyklos pamažu "išstumia" USB atmintines ar kitas fizines duomenų talpyklas," - teigia TEO Paslaugų plėtros ir rinkodaros tarnybos vadovas Nerijus Ivanauskas.

Perkėlus duomenų talpyklas į Lietuvą, į "Saugyklą" įkelti 1 GB failą naujos kartos šviesolaidiniu internetu užtrunka apie dvi minutes, t.y. beveik dešimt kartų greičiau nei iki šiol. Bendrovės TEO atliktas technologinis testas atskleidė, kad į Lietuvą duomenų talpyklas perkėlusi TEO "Saugykla" užtikrina vieną didžiausių dokumentų įkėlimo ir parsisiuntimo greičių, t. y. juo lenkia kitas populiarias failų saugojimo sistemas: "Dropbox", "GoogleDrive" ar "SkyDrive".

"Saugykla" veikia debesų kompiuterijos pagrindu, joje esančius failus vartotojai gali peržiūrėti, redaguoti ir siųsti jungdamiesi per interneto svetainę https://saugykla.teo.lt. Failai vienu metu saugomi dviejuose skirtingose vietose esančiuose serveriuose, prie kurių fiziškai prieiti gali tik specialius leidimus turintys asmenys. Prisijungimas prie トSaugyklos" ir joje laikomi failai yra koduojami.

Palyginti su kitomis populiariomis saugyklomis ir socialiniais tinklais, ši TEO paslauga išsiskiria tuo, kad užtikrina maksimalų vartotojo privatumą: ištrintų failų kopijos ir istorijos nėra saugomos. Klientui ištrynus failą, jis sunaikinamas negrįžtamai.

Daugiausiai failų turintis gyventojas "Saugykloje" laiko 300 GB duomenų, o tarp verslo vartotojų rekordininkas yra 918 GB duomenų tokiu būdu saugantis klientas. Daugiau informacijos apie paslaugą "Saugykla" http://internetas.zebra.lt/saugykla.

TEO.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24