Bitės į Maskvą skrido „Boeingu“

2011-08-27, 07:53
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lėktuvo „Boeing 757“, skrendančio iš Blagoveščensko į Maskvą, keleiviai ir ekipažas kelionės metu susidūrė su rimta problema.
Vos pakilus lėktuvui, į verslo klasės saloną įskrido visas spiečius bičių, rašo „Komsomolskaja pravda“.
Bitės sukėlė sumaištį, juolab kad dėl apkrovos ir orientacijos praradimo jos ėmė elgtis neadekvačiai. Keletas bičių netgi įskrido į pilotų kabiną, bet, laimė, niekam neįgėlė. Galų gale lėktuvo stiuardesėms pavyko su bitėmis susitvarkyti: naudodamos rankšluosčius jos suvijo bites į atskirą skyrių verslo klasėje. Kad būtų sandariau, skyriaus duris netgi užlipdė lipnia juostele.


Lėktuvas saugiai pasiekė Maskvą, kur bitės buvo apipurkštos nuodais. Tačiau keletui jų vis dėlto pavyko išgyventi – jos nuskrido lėktuvu net iki Ispanijos, kur buvo galutinė reiso stotelė.
Kaip vėliau paaiškėjo, dvi dėžutes su per įlaipinimą miegojusiomis bitėmis vieno keleivio prašymu į lėktuvą įnešė Blagoveščensko oro uosto direktoriaus pavaduotojas. Niekas iš oro uosto darbuotojų jo bagažo netikrino.
Blagoveščensko transporto inspekcija dėl šio incidento atliko patikrinimą ir atsakingiems asmenis paskyrė drausmines nuobaudas. Amursko srities gubernatorius oro uosto direktoriui ir jo pavaduotojui taip pat skyrė papeikimus.
Tuo metu bičių savininko tapatybės taip ir nepavyko nustatyti.
 
www.lrt.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24