Nauja tvora prie Butrimonių seniūnijos

2016-12-01, 16:11
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Nauja tvora prie Butrimonių seniūnijos Teresos Savel nuotr.

Butrimonių kaimo bendruomenės centras realizavo gyventojų kokybės gerinimo projektą – Mokyklos gatvėje esančios seniūnijos, lopšelio-darželio, medicinos punkto, bibliotekos, pašto teritorija aptverta nauja tvora.

Butrimonių kaimo Mokyklos gatvėje yra įsikūrusi seniūnija, čia veikia lopšelis-darželis, paštas, medicinos punktas ir biblioteka, Butrimonių pagrindinė mokykla, kitoje gatvės pusėje - Butrimonių Anos Krepštul gimnazija.

Viename pastate (Mokyklos g. 5) yra seniūnija, lopšelis-darželis, paštas, medicinos punktas ir biblioteka. Visos įstaigos yra lankomos ne tik Butrimonių, bet ir visos seniūnijos gyventojų, transporto eismas šia gatve taip pat intensyvus, o gyventojai ir mokiniai trumpina sau kelią į seniūnijos pastatą per tvorą, kurios konstrukcija buvo nesaugi, pasvirusi, kelianti pavojų aplinkiniams, reikalaujanti didelių eksploatacinių sąnaudų (kasmet reikalingas remontas). Tvora kai kuriose vietose buvo sutrūkinėjusi.

Butrimonių bendruomenės susirinkimo metu buvo diskutuota apie būtinybę įrengti naują tvorą ir nuspręsta teikti paraišką paramai gauti pagal 2016 m. nacionalinės paramos kaimo bendruomenių veiklai programą. Projektas įvertintas teigiamai ir 2016 m. rugsėjo 19 d. pasirašyta Butrimonių bendruomenės centro ir Nacionalinės mokėjimo agentūros prie Žemės ūkio ministerijos paramos sutartis projektui ,,Tvoros įrengimas bendruomenės saugumui“. Paramos dydis – 5000 EUR. Prie šios iniciatyvos prisidėjo ir Šalčininkų rajono savivaldybė - projektui buvo skirta 1000 EUR.

Šiandien prie seniūnijos įrengta nauja tvora. Bendruomenė nori padėkoti rėmėjams - Žemės ūkio ministerijai ir Šalčininkų rajono savivaldybei - už Butrimonių kaimo ir visos seniūnijos gyventojams bei svečiams sudarytas sąlygas bendruomenės veiklai vystyti, aktyviai įsitraukiant į visuomenės laisvalaikio bei bendruomenės veiklą, gyventi, dirbti ir kurti sutvarkytoje bei saugioje aplinkoje.

Planuojama, kad aptvertoje teritorijoje bus organizuojamos įvairios veiklos, kurių aktualumas užtikrins visų kaimo gyventojų dalyvavimą: vyrų ir moterų, vaikų ir jaunimo, vyresnio amžiaus žmonių, neįgaliųjų ir kitų socialinės atskirties grupių.

Butrimonių bendruomenės centro pirmininkė
Teresa Savel

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24