Lietuvos pirmininkavimą ES "tvarkiečiai" ketina pažymėti rekordinio dydžio ES vėliava

2013-08-10, 13:30
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šeštadienį Lietuvoje turėtų suplazdėti rekordinio dydžio "gyva" Europos Sąjungos vėliava. Taip šalies pirmininkavimą Europos Sąjungos Tarybai ketina pažymėti partijos Tvarka ir teisingumas nariai, savaitgalį susirinksiantys į kasmetį partijos sąskrydį prie Lūksto ežero, Varnių regioniniame parke, Telšių rajone.

ES vėliava bus kuriama iš 1000 mėlynų skėčių, kuriuos vienu metu išskleis iš visos Lietuvos suvažiavę "tvarkiečiai". 12 geltonų skėčių simbolizuos ES vėliavos žvaigždžių ratą. Planuojama, kad vėliavos kraštinės bus 30 ir 55 metrai, o jos plotas sieks apie 1650 kvadratinių metrų.

"Apsidžiaugėme, kai vienam iš partijos skyrių kilo "gyvos" Europos Sąjungos vėliavos idėja, - jai iš karto buvo pritarta. Tai bus ne tik įspūdingas reginys Lietuvos pirmininkavimo ES proga, tačiau ir puiki proga dar kartą mūsų partijos nariams, o ir visai Lietuvai pamatyti, kad veikdami išvien galime pasiekti labai daug", - sakė partijos pirmininkas, Europos Parlamento narys Rolandas Paksas.

Rekordinio dydžio ES vėliava bus iškelta šeštadienį nuo 13.00 iki 14.00 valandos prie Lūksto ežero oficialaus sąskrydžio atidarymo metu. Į renginį atvyks europarlamentarai iš trijų valstybių, Lietuvos politinių partijų atstovai, kiti svečiai.

Tikimasi, kad iš skėčių sukurta ES vėliava bus užfiksuota Lietuvos rekordų knygoje.



Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24