Rita Pechovska ir vėl viena iš Konstitucijos egzamino nugalėtojų

2016-10-26, 11:21
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Rita Pechovska ir vėl viena iš Konstitucijos egzamino nugalėtojų © salcininkai.lt

LR Prezidentė Dalia Grybauskatė apdovanojo jubiliejinio, dešimtojo, Konstitucijos egzamino dalyvius – tarp jų Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos darbuotoja, teisininkė Rita Pechovska, geriausiai ir greičiausiai atsakiusi į Konstitucijos egzamino klausimus internetu.

Konstitucijos egzaminas organizuojamas nuo 2007 metų, šiemet jis įvyko 10 – ąjį kartą. Jubiliejiniame Konstitucijos egzamine dalyvavo 18 Šalčininkų rajono atstovų, 12 iš jų pateko į antrą etapą, tačiau, deja, nesėkmingai. LR Konstitucija – tai svarbiausias šalies dokumentas, reglamentuojantis piliečių teises ir valdžios organų tarpusavio santykius, referendumu priimtas 1992 m. Šiemet Konstitucijos žinias pasitikrino apie 32 tūkst. žmonių, egzaminą internetu laikė daugiau negu 500.

- Tikiuosi, kad Konstitucijos egzempliorius, kuris netrukus bus įteiktas jubiliejinio egzamino nugalėtojams, Jūsų namuose bus ne tik įsiminimas ar relikvija, bet bus skaitomas, studijuojamas ir naudingas Jūsų gyvenime ir darbe. Dėkoju, kad Jūs domitės Konstitucija ir norite konkuruoti savo žiniomis, - sakė šalies vadovė Dalia Grybauskaitė sveikindama Konstitucijos egzamino nugalėtojus.

Rita Pechovska apdovanota teisininkų grupėje už geriausias teisines žinias, atskleistas internetu. Svarbu yra tai, kad Rita, atsakiusi greičiausiai už kitus dalyvius, parodė savo teisinį išprusimą, o eilinį sykį dalyvaudama Konstitucijos egzamine – pilietiškumą ir sąmoningumą.

- Konstitucijos egzamine dalyvauju ne pirmą kartą: dar besimokydama mokykloje du kartus išbandžiau savo jėgas, 2014 m. jau turėdama teisinį išsilavinimą sudalyvavau ir laimėjau. Šiemet išbandžiau jėgas internetu. Manau, kad pagrindinio šalies dokumento žinojimas ir jo nuostatų taikymas kasdienybėje yra kiekvieno piliečio pareiga, - sako Rita Pechovska. – Visada buvau gabi humanitariniams mokslams, domėjausi istorija, politologija, o teisė buvo ta kryptis, kurioje norėjau realizuoti save, todėl net nedvejodama pasirinkau šią profesiją. Teisės studijos leido man suprasti, kad padariau teisingą žingsnį. Kaip teisininkė galiu drąsiai pasakyti, kad Lietuvos piliečiai turi ne tik žinoti savo teises, bet ir pareigas, savo veikla būti naudingi visuomenei. Mykolo Riomerio universitete nuolat buvo diegiamos vertybės, kuriomis vadovaujasi Lietuvos teisinė sistema, ugdomas patriotiškumas ir pasitikėjimas savimi, - tęsia Rita.

Rita Pechovska kilusi iš Purvėnų kaimo, baigusi Eišiškių gimnaziją, Mykolo Riomerio universiteto absolventė. Teisinį išsilavinimą ji įgijo 2010 metais, 2012 m. baigė magistrantūros studijas ir pradėjo dirbti Šalčininkų rajono apylinkės teisme teisėjo padėjėja. 2013 metais įsidarbino Šalčininkų rajono savivaldybės administracijoje. Šiuo metu jos darbas – tai atstovavimas vaiko teisėms ir interesams teismuose ir kitose institucijose, vaiko teisių apsaugos teisės aktų įgyvendinimas ir priežiūra.

Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos atstovai jau ne kartą buvo apdovanoti Prezidentės už puikias teisines žinias: 2010 m. apdovanotos Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos atstovės Irina Smykovskaja ir Renata Siliuk, 2014 m. – Rita Pechovska, 2015 m. – Žemės ūkio skyriaus specialistas Andžej Kulevičius.

salcininkai.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24