Prezidentė ateities kartoms perdavė žinią apie pirmininkavimą

2013-07-23, 16:25
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė kalbėjo Valstybės kino metraščiui. Šio įrašo tikslas - išsaugoti istorines, lemtingas Lietuvai akimirkas ir sprendimus. Lietuvai pirmininkaujant Europos Sąjungos Tarybai Prezidentė perdavė žinią ateities kartoms apie šį mūsų šaliai istorinį įvykį.

„Po 9 metų narystės Europos Sąjungoje tapome atsakingi už svarbiausius sprendimus Europoje. Šį iššūkį Lietuva priima kaip didžiulę garbę ir atsakomybę. 2013-ieji į istoriją įsirašys kaip metai, kai Lietuva parodė, jog yra lygiavertė ES narė, kad gali vadovauti Europai, kad gali būti visoms šalims naudinga, o svarbiausia - gali būti atsakinga už kiekvieną europietį", - Valstybės kino metraščiui sakė Prezidentė.

Šalies vadovė Valstybės kino metraščiui anksčiau yra kalbėjusi 2008 metais, dar eidama Europos Komisijos narės pareigas ir 2010 metais.

Dokumentinio kino metraščio žanras Lietuvoje pradėtas naudoti dar XX amžiaus pradžioje. Valstybės kino metraštis filmuojamas nuo 1990 metų, jame įamžinama Prezidento, Seimo, Vyriausybės veikla, mokslo, kultūros atstovų mintys.

www.president.lt

www.L24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24