Spausdinti šį puslapį

Teko ištuštinti 30 mln. litrų vandens rezervuarą, kai vyras į jį nusišlapino

2011-06-20, 11:39
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

default Oregone (JAV) teko ištuštinti 30 mln. litrų geriamo vandens rezervuarą, kai vienas žmogus į jį nusišlapino.

Ši operacija valstijos mokesčių mokėtojams kainavo 36 tūkst. dolerių. Jos nuspręsta imtis tuomet, kai saugumo kameros užfiksavo 21 metų Joshua Seaterį, besilengvinantį į švaraus vandens ežerą, rašo telegraph.co.uk.

Sveikatos ekspertų teigimu, šis incidentas nebūtų padaręs jokios žalos Portlando gyventojams, kuriems iš rezervuaro tiekiamas geriamas vanduo. Anot jų, vidutinio žmogaus pūslėje telpa vos 170–226 gramai šlapimo, tad jis būtų gerai atskiestas.

Tačiau Portlando vandens biuro administratorius Davidas Shaffas gynė sprendimą ištuštinti ežerą.

„Kai kurie žmonės sakys, kad tai per nelyg jautri reakcija. Aš taip nemanau. Manau, kad reikia atsižvelgti ir į „Fui!“ faktorių“, – sakė jis.

„Galiu įsivaizduoti, kaip daugybė žmonių sakys: „Šį rytą gaminau apelsinų sultis su šiuo vandeniu.“ Ar norite gerti šlapimą? Dauguma žmonių šiuo dėl to bus gana jautrūs“, – aiškino D. Shaffas.

J. Seateris linksminosi su draugais, kai nusprendė nusilengvinti atvirame rezervuare. Jis nebuvo sulaikytas, jam nepateikti kaltinimai, tačiau vis tiek gresia bauda.

Jaunuolis viešai atsiprašė už savo poelgį, teigdamas: „Buvo kvaila taip daryti. Nemaniau, kad tai geriamas vanduo, maniau, tai nuotekų agregatas. Būčiau nieko prieš už tai sumokėti, tačiau dabar esu bedarbis. Esu pasirengęs dirbti viešuosius darbus ir rinkti šiukšles, nes jaučiuosi blogai ir gana kvailai.“

„Tai tikrai apgailėtinas incidentas, kurio greičiausiai būtų pavykę išvengti, jei jis būtų pasirinkęs krūmą“, – komentavo Portlando policijos seržantas Pete`as Simpsonas.

www.lrt.lt

Komentuoti