Jubiliejine Valdovų rūmų lankytoja tapo lietuvių kalbos mokytoja

2013-07-21, 09:56
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Nuo oficialios Valdovų rūmų atidarymo dienos aplankiusiųjų ekspozicijas skaičiui pasiekus dešimt tūkstančių, Nacionalinio muziejaus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų vadovai dr. Vydas Dolinskas ir dr. Jolanta Karpavičienė visų muziejaus darbuotojų vardu apdovanojo jubiliejinį lankytoją. Juo tapo vilnietė lietuvių kalbos mokytoja Viktorija Kvetkauskaitė.

Valdovų rūmų muziejaus vadovai jai įteikė nemokamą bilietą ir individualią ekskursiją su gidu, o taip pat – albumą apie Valdovų rūmus, reprezentacinių suvenyrų ir gėlių.

V. Kvetkauskaitė sakė nė nežinojusi, kad būtent šiandien Valdovų rūmai laukia jubiliejinio lankytojo, todėl tapti dešimttūkstantąja jai buvo didelė staigmena. „Tai išties be galo malonu, – sakė ji. – Nuolat stebėjome ir sekėme, kaip viskas vyksta ir kada bus pastatyti tie Valdovų rūmai. Atrodo, kad tai yra istorinė vieta, bet ji ir lituanistams yra labai svarbus objektas".

Apžiūrėti Valdovų rūmus V. Kvetkauskaitė atvyko kartu su savo pusbroliu iš Kauno, o ateityje pažadėjo grįžti dar ne kartą su savo mokiniais.

Pasak Valdovų rūmų muziejaus direktoriaus dr. V. Dolinsko, per pirmąsias dvi muziejaus darbo savaites lankytojų srautas nemažėja. Nors tai ir buvo prognozuota atsižvelgiant į panašių rezidencinių muziejų lankymo statistiką, žmonių susidomėjimas Valdovų rūmais maloniai stebina.

„Natūralu, kad pirmosiomios dienomis šis skaičius yra gerokai didesnis – juk kiekvienam piliečiui ir patriotui rūpi sava praeitis, norisi ją paliesti, pamatyti iš arčiau, pajusti, o čia apsilankiusiam svečiui iš kitos šalies norisi pažinti mūsų gražų kraštą ir jo istoriją", – sako muziejaus direktorius.

Valdovų rūmų muziejaus darbuotojai šiuo metu gyvena lankytojų ritmu – stebi, kaip jie jaučiasi, kokie poreikiai, ar viskas muziejuje prieinama, kas labiausiai domina, kuriomis valandomis yra didžiausias žmonių srautas. „Atsižvelgdami į tai, pamažu viską dar labiau tobulinsime", – teigia dr. V. Dolinskas.

Šiuo metu Valdovų rūmų muziejuje galima apžiūrėti dvi nuolatines ekspozicijas, atspindinčias istorinės rezidencijos funkcijas. Gausūs radiniai kartu su rūmų raidos maketais, ikonografine medžiaga ir tekstiniais komentarais rodomi Rūmų istorinės ir architektūrinės raidos ekspozicijoje (I maršrutas). Rūmų atkurtų istorinių reprezentacinių interjerų ekspozicija (II maršrutas) lankytojus kviečia į reprezentacines menes su atkurtais istoriniais vėlyvosios gotikos, renesanso ir ankstyvojo baroko reprezentaciniais interjerais, taip pat į specialią lobyno salę.

Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai vartus atvėrė liepos 6-ąją, o nuo liepos 7-osios priima lankytojus. Bilieto kaina suaugusiesiems – 10 litų, moksleiviams, studentams, senjorams – 5 litai, neįgalieji ir vaikai iki 7 m. įleidžiami nemokamai, taip pat taikomos įvairios nuolaidos.

www.valdovurumai.lt

www.L24.lt 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24