Tikrins, kaip verslininkai laikosi reklamos įrengimo taisyklių

2013-07-10, 14:03
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kauno miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyrius liepos ir rugpjūčio mėnesiais planuoja tikrinti, kaip yra laikomasi Kauno miesto išorinės vaizdinės reklamos įrengimo taisyklių.

Išorinė vaizdinė reklama (IVR) - tai rašytinis reklamos tekstas arba vaizdo reklama, kurių pateikimo priemonės yra ne patalpose. Šios reklamos įrengimo taisykles galima rasti Kauno miesto savivaldybės tinklalapyje.

Kauno miesto išorinės vaizdinės reklamos įrengimo taisyklės nustato pagrindinius išorinės vaizdinės reklamos Kauno mieste įrengimo, skleidimo ir išardymo (nukėlimo) reikalavimus, šių taisyklių laikymosi kontrolę ir reklaminės veiklos subjektų atsakomybę. Šios taisyklės nereglamentuoja politinės reklamos, viešosios miesto informacijos ir reklamos įregimo ir naudojimo ant transporto priemonių, išskyrus viešąjį keleivinį transportą.

Leidimus reklamai išduoda, vietinę rinkliavą už jų išdavimą apskaičiuoja, informaciją apie vietinės rinkliavos tarifus ir vietinės rinkliavos mokėjimą teikia Licencijų ir paslaugų skyrius (Laisvės al. 94A, Kaunas, Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., tel. 20 76 09).

Išorinės vaizdinės reklamos kontrolę vykdančių įgaliotų pareigūnų reikalavimu reklamos skleidėjas turi pateikti patvirtintą IVR įrengimo projektą ir leidimą. Primename, kad savivaldybės tarybos patvirtintų išorinės reklamos įrengimo taisyklių nesilaikymas užtraukia baudą nuo 500 iki 1000 litų (ATPK 214(1) str. 3 d.), o nusižengus pakartotinai - baudą nuo 1 iki 2 tūkst. litų. Įspėjimas už šį administracinį teisės pažeidimą nėra taikomas.

www.kaunas.lt

www.L24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24