Spausdinti šį puslapį

Dainų slėnis sugrąžintas miestui

2013-07-03, 11:17
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Ilgiau nei dešimt metų trukę ginčai dėl unikalioje vietoje esančio Dainų slėnio pagaliau baigti. Pirmadienį Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis su verslininkais pasirašė paramos priėmimo sutartį, pagal kurią Dainių slėnis galutinai atiteko miestui. Ši sutartis buvo patvirtinta pas notarą.

Ilgus metus bendrovė „Vytauto parkas" nuosavybės teise valdė Dainų slėnyje esančią asfaltuotą estrados aikštelę, betoninį taką, tribūnas su suoliukais ir betono laiptus. Dėl šios priežasties miesto savivaldybė negalėjo planuoti jokių investicijų į Dainų slėnio atnaujinimą.

„Džiugu, kad dar vieną Kaunui labai svarbų objektą pavyko sugrąžinti į miesto rankas. Kitas mūsų laukiantis žingsnis - Dainų slėnio sutvarkymas", - teigė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Dainų slėnio sutvarkymui ketinama pritraukti Europos Sąjungos struktūrinę paramą. Šioje unikalioje vietoje ateityje planuojama rengti ne tik Dainų ir šokių šventes, bet ir daug kitų renginių, galinčių pritraukti gausius būrius kauniečių ir miesto svečių. 2014 metų birželį Dainų slėnyje vyks jubiliejinė, 90-oji Dainų šventė.

www.kaunas.lt

www.L24.lt

Komentuoti