Žaliųjų žirnelių sriuba

2011-07-01, 05:03
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

psoupŠiandien pietums mes siūlome pasigaminti žaliųjų žirnelių sriubą, jautienos muštinukus su pipirais bei braškinius ledus.

Žaliųjų žirnelių sriuba
0,5 kg šviežių žaliųjų žirnelių
8 riekelės rūkytos nugarinės
2½ stiklinės sultinio
1 stiklinė grietinės
2 svogūnai
2 šaukštai aliejaus
druska, pipirai
petražolių lapų

Svogūnus aplupti ir supjaustyti smulkiais kubeliais. Svogūnus kartu su žaliaisiais žirneliais pakepti karštame aliejuje. Užpilti sultiniu ir uždengus virti apie 10 min. Sriubą pertrinti per sietelį. Pertrintą sriubą vėl užvirti, kai užvirs pasūdyti ir įberti pipirų. Grietinę išplakti iki standumo ir sumaišyti su sriuba. Patiekiant į kiekvieną lėkštę įdėti po riekelę nugarinės ir pabarstyti petražolėm.

Jautienos muštinukai su pipirais
1 kg jautienos be kaulo
2 vidutinio dydžio svogūnai
1 šaukštas miltų
2 šaukštai sviesto
¼ stiklinės grietinės
druska, pipirai
Mėsą išplauti, supjaustyti nedideliais ir nestorais griežinėliais, išmušti. Keptuvėje ištirpinti sviestą ir pakepinti susmulkintus svogūnus. Mėsą apibarstyti druska ir pipirais ir apkepti iš abiejų pusių. Apkeptus muštinukus sudėti į puodą ir užpilti ant jų verdančio vandens (kad muštinukai būtų apsemti). Troškinti apie 1½ val. Grietinę puodelyje sumaišyti su miltais ir įpilti ant muštinuku.
Braškiniai ledai
1 kg braškių
3 stiklinės cukraus
4 stiklinės vandens
Iš cukraus ir vandens išverdame sirupą. Uogas pertriname per sietelį. Sirupui atšalus į jį supilame pertrintas uogas. Viską gerai išmaišome ir išpilstome į formeles. Gerai atšaldome.
lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24