Indijos rikšose diegiama GPS sistema

2011-07-05, 07:21
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

rickshaw

rickrollshaw.com nuotr.

Siekiant sumažinti vežėjų sukčiavimą, rikšose Indijoje bus įdiegti satelitinės navigacijos prietaisai. Šie turėtų padėti kontroliuoti nesąžiningus vairuotojus.
Jau kitą savaitę tokiose motorinėse triratėse transporto priemonėse bus įdiegti 250 GPS prietaisai. Iki liepos pabaigos tikimasi tokius įtaisus įdiegti ir likusiose 55000 miesto rikšose, rašo telegraph.co.uk.

Šie prietaisai bus prijungti prie valstybinio serverio, kuris seks keliones ir suteiks galimybę keliaujantiesiems patikrinti, ar šie vežami trumpiausia trajektorija. Taip pat įtaisai bus naudingi siekiant ištirti čia dažnai pasitaikančius nemandagaus elgesio, agresijos ir seksualinio priekabiavimo atvejus.
Be to, prietaisai taipgi turės „panikos“ mygtuką, kurį paspaudus skelbiamas aliarmas ir galima susisiekti su policija bei pranešti apie užpuolimo atvejį.
Nors tokiems, brangiai kainuojantiems vyriausybės planams ir buvo priešinamasi, tačiau tokia sistema yra naujausia pastanga reabilituoti miesto rikšų vairuotojų reputaciją.
Visgi Rakeshas Agarwalis iš „Nyaya Bhoomi“, labdarą vargingiems rikšų vairuotojams teikiančios organizacijos, skeptiškai žvelgia į GPS prietaisų naudą. Jo nuomone, tokia sistema pasmerkta žlugti, nes ignoruoja tikrąsias problemų priežastis, kodėl kyla konfliktai tarp keleivių ir rikšų vairuotojų. Kaip svarbiausias jis išskiria žemą darbo atlyginimą ir vadinamąją „rikšų mafiją“, kuri valdo šią sferą. Be to, rikšų vairuotojų reikalaujamas didesnis užmokestis aiškinamas tuo, jog neatsižvelgiama į sunkias eismo sąlygas, kurios kelionę padaro ilgesne.
R. Agarwalis pabrėžia, jog reikia profesionalios vadybos, profesionalių vairuotojų, tinkamo elgesio apmokymų vairuotojams ir geresnės aplinkos operatoriams.
Kiti GPS sistemos diegimo rikšose skeptikai vietoje šio, anot jų, netinkamo sprendimo, siūlo rikšas pakeisti mini taxi automobiliais.
www.lrt.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24