Startuoja akcija „Varom už Lietuvą“

2011-07-06, 13:21
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

varom-uz-lietuva-prasidejo-registracija1 Likus 8 savaitėms iki Europos krepšinio čempionato šį vakarą pradedama simbolinė krepšinio kamuolio kelionė aplink Lietuvą – akcija „Varom už Lietuvą“.
Taip siekiama įamžinti artėjantį krepšinio čempionatą ir išreikšti padėką Lietuvos krepšininkams. Laukiant krepšinio čempionato, tikimasi užfiksuoti ir du pasaulio Guinnesso rekordus.


Simbolinis kamuolio žygis iš miesto į miestą truks aštuonias savaites. Planuojama, kad krepšinio kamuolys apkeliaus daugiau kaip 60 miestų ir miestelių. Jį varys daugiau nei 5 tūkst. žmonių.
Iš viso ketinama įveikti daugiau kaip 2,5 tūkst. km. – tikimasi, kad taip pavyks įveikti ilgiausią krepšinio kamuolio varymo distanciją, kuria bus pasiektas Guinnesso pasaulio rekordas.
Apkeliavęs Lietuvą, kamuolys prieš Europos vyrų krepšinio čempionatą bus įteiktas Lietuvos krepšinio rinktinei.
Krepšinio kamuolys kelionę aplink Lietuvą pradės 19 val. Lietuvos krepšinio sostinėje – Kaune, greta Kauno sporto halės.
Simbolinis kamuolio žygis baigsis rugpjūčio 29 d. Panevėžyje. Tądien tikimasi užfiksuoti dar vieną Guinnesso rekordą – vienu metu šešiuose miestuose mušinėti 60 tūkst. krepšinio kamuolių.

Agnė Kairiūnaitė
Lietuvos radijas

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24