Vyriausybė nutarė stiprinti kibernetinį Lietuvos saugumą

2013-06-10, 15:21
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vyriausybė ėmėsi šalies kibernetinio saugumo stiprinimo - nutarta, jog Ryšių reguliavimo tarnybos padalinys, tiriantis nacionalinio elektroninių ryšių tinklų ir informacijos saugumo incidentus (CERT-LT), dirbs 24 valandas per parą be poilsio dienų. Tokiam sprendimui pirmadienį buvo pritarta Vyriausybės pasitarime.

Siekdama užtikrinti nepertraukiamą CERT-LT veiklą, Vyriausybė leido padalinio darbuotojų skaičių padidinti 4 etatais.

Būsimų Ryšių reguliavimo tarnybos padalinio darbuotojų atlyginimams papildomų valstybės biudžeto lėšų neprireiks, nes ši tarnyba yra finansuojama iš pajamų, gaunamų iš reguliuojamos rinkos dalyvių už teikiamas paslaugas ir atliekamus darbus, kaip tai numato Elektroninių ryšių įstatymas.

Teigiama, kad sustiprinus CERT-LT veiklą, bus galima efektyviau derinti veiksmus, reikalingus kibernetinėms atakoms stabdyti, taip pat daugiau laiko ir žmogiškųjų resursų skirti tokių incidentų prevencijai per Lietuvos interneto tinklo infrastruktūros stebėsenos ir nacionalinę išankstinio įspėjimo apie kibernetines grėsmes sistemą.

CERT-LT yra Lietuvos nacionalinis elektroninių ryšių tinklų ir informacijos saugumo incidentų tyrimo padalinys, vykdantis elektroninių ryšių tinklų ir informacijos saugumo incidentų tyrimus, koordinuojantis veiksmus stabdant incidentų plitimą ir vykdantis jų prevenciją.

Stiprinti kibernetinę šalies apsaugą yra raginusi Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Birželio pradžioje Prezidentė siūlė peržiūrėti visų institucijų informacinių išteklių apsaugą ir garantuoti valstybės pasirengimą galimoms kibernetinėms atakoms, ypač Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos (ES) Tarybai laikotarpiu.

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24