Berniukas-magnetas

2011-07-13, 09:42
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

1310300434sVienuolikmetis brazilas susilaukia didžiulio pasaulinio dėmesio dėl keisto gebėjimo savo kūnu pritraukti metalinius daiktus.
Šakutės, peiliai, šaukštai, žirklės ir netgi dideli prikaistuviai lengvai limpa prie Paolo Davido Amorimo.
Jaunuolį draugai net praminė Magnetiniu berniuku. Tuo tarpu šeimos gydytojas tik gūžčioja pečiais – per 30 metų darbo praktikos jis nėra matęs nieko panašaus. P. Davido tėvas sakėsi nusprendęs patikrinti sūnų tuomet, kai išgirdo apie panašų šešiamečio kroato Ivano Stoiljkovic sugebėjimą, rašo orange.co.uk.


Paolo atrodo visiškai ramus ir pripratęs prie savo keistokos savybės. Be jokių priekaištų jaunuolis leidžia tėvui prie jo nugaros ir krūtinės „lipdyti“ metalinius objektus.
„Mokykloje visi nuolatos prašo prisilipinti ką nors metalinio prie savo kūno – kai kurie vis dar mano, kad tai tėra triukas“, – pasakoja Paolo.
Visgi, socialiniame tinklalapyje „Facebook“ egzistuoja puslapis kratų berniuką siekiantis demaskuoti puslapis, pavadinimu „We are All Magneto Boy“ („Mes visi esame magnetiniai berniukai“). Jame tikinama, jog kiekvienas žmogus gali pritraukti metalinius objektus, generuojant šiek tiek statinės elektros ir padedant juos ant neplaukuotos kūno dalies.
Jamesas Randi, magas ir „James Educational Foundation“ – organizacijos, skirtos išaiškinti paranormalius reiškinius ir pseudomokslines apgaules – įkūrėjas, taip pat atkreipia dėmesį į keletą neatitikimų.
„Faktas, jog prie šio vaiko kūno limpa aliuminio puodai, taip pat varinės ir sidabrinės monetos, tik įrodo spekuliuojama „magnetizmą“ – tokios medžiagos nėra magnetinės. Viskas greičiausiai dėl savitai lipnios odos“ – samprotauja J. Randi.

www.lrt.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24