Laivas nesutalpina pramogautojų

2013-05-21, 18:35
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kauno rajono savivaldybės finansiškai remiamas pramoginis plaukimas Nemunu maršrutu Kaunas–Kulautuva–Kaunas pranoko visus lūkesčius. Iš senosios Kauno prieplaukos laivas „Tolstojus" pajudėjo pilnutėlis.

Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Emilė Kaminskaitė pasakojo, kad bilietai pirmajam šį sezoną plaukimui buvo išpirkti per kelias dienas.

Kiekvieną sekmadienį, 12 val., laivas išplaukia iš senosios Kauno prieplaukos (prie Vytauto bažnyčios). Kelionės metu gidas pasakoja apie žymiausias Kauno ir Kauno rajono vietas, kurias galima pamatyti plaukiant upių tėvu.

Atvykus į Kulautuvą papasakojama prieškario laikais klestėjusio miestelio istorija. Turistai turi porą valandų laisvo laiko pasivaikščioti po parką, apžiūrėti miestelį ir jo apylinkes. 15 val. 15 min. laivas išplaukia atgal į Kauną. Kelionė trunka 5 valandas, iš kurių 3 valandas plaukiama. Žemyn upe pasiekiamas 18 km/h greitis, o grįžtant – apie 12 km/h.

Laivu vienu metu gali plaukti 100 keleivių. Praėjusią vasarą laivas „Tolstojus" į pakaunės miestelius plaukė 13 kartų ir gabeno apie 1 200 keleivių.

Ši populiari paslauga bus ir toliau plėtojama. Gali būti, kad ateityje laivas pradės plaukti ne tik sekmadieniais, bet ir šeštadieniais, taip pat per „Akacijų alėjos" festivalį.

Kelionė laivu į Kulautuvą suaugusiesiems kainuoja 21 litą, 8–12 metų vaikams – 12 litų, neįgaliesiems – 15 litų, o vaikai iki 7 metų gali plaukti nemokamai. Kauno rajono savivaldybės taryba yra priėmusi sprendimą skirti 30 tūkst. litų šio plaukimo bilietų kainoms kompensuoti.

Tikimasi, kad bus populiarūs ir plaukiojimai Nevėžiu plokščiadugniais laiveliais. Jais bus galima keliauti jau nuo birželio 1 dienos.

www.krs.lt 

www.L24.lt 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24