Spausdinti šį puslapį

Aktyviai keliaujantis jaunimas tampa kelionių konsultantais

2013-05-15, 08:38
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Jaunimo organizacijos pastaruoju metu visuomenę stebina įvairaus pobūdžio projektais - nuo edukacinių iki kelionių. Aktyvų jaunimą vienijanti ir kūrybinius projektus įgyvendinanti viešoji įstaiga „Jaunimo gidas" pristato rinkai dar vieną naują veiklą - kelionių planavimą.

Naujausiais Lietuvos statistikos departamento duomenimis, lietuviai daugiau keliauja į užsienį nei po Lietuvą. Po kitas šalis keliavę turistai iš Lietuvos 2012 m. ketvirtąjį ketvirtį išleido 564,4 mln. litų. Jaunimogidas.lt atliktas tyrimas, kuriame dalyvavo per 550 respondentų nuo 18 iki 32 m. amžiaus, rodo, kad jaunoji karta vis dažniau neišvyksta į poilsines keliones dėl lėšų trūkumo.

„Atsižvelgdami į šią situaciją, pradėjome ieškoti būdų, kaip jaunimas galėtų keliauti pigiau. Pasitelkus lietuviškus ryšius, pavyko užmegzti partnerystę su Maltos gyventojais, kurie domisi kitų kultūrų atstovų atvykimu į salą ir yra pasirengę padėti turistui puikiai integruotis į vietinę kultūrą atostogų metu", - idėją pristato VšĮ „Jaunimo gidas" įkūrėja ir kelionių projekto autorė.

Pasak projekto įgyvendintojų, Viduržemio jūros sala Malta itin patraukli jaunimui: savita kultūra ir gilios tradicijos nustebina net ir daug mačiusį keliautoją. Tai patvirtina ir vietiniai Maltos gyventojai.

„Atvykę į Mgarr kurortą salos šiaurėje, turėsite galimybę pajausti tikrąją Maltos kultūrą. Šis edukacinis projektas mane sudomino tuo, kad Malta ir Lietuva turizmo atžvilgiu nėra labai artimos, tad tikrai galime nustebinti ir įkvėpti. Atvykusieji gyvens autentiškame dviejų kambarių namuke su balkonu ir didele terasa ant stogo bei visais patogumais", - vardija Maltos gyventojas ir jaunimogidas.lt kelionių projekto partneris Aldas Sirmatt.

Išskirtinių jaunimo kelionių planavimo Maltos saloje iniciatoriai patys jau spėjo išbandyti tokio keliavimo būdo privalumus.

„Malta šių dienų gyvenimo tempo išvargintam žmogui - kaip cukraus vata vaikystėje. Nustebino vietinių gyventojų ekspresija, rytinė gaiva, sklindanti nuo nenusakomo žydrumo jūros, chaotiškas eismas. Vis dėlto didžiausią įspūdį paliko mažosios Gozo ir Comino salos - čia tvyrojo ramybė ir dieviškas gamtos grožis - jaučiausi tarsi negyvenamoje saloje. Mgarr kurortas taip pat pasižymi savo jaukumu, nepaprastu saugumu ir alsuojančiu vietinio gyvenimo ritmu. Jis yra šalia gražiausių salos paplūdimių (Gnejna bay, Ghajn Tuffieha, Golden bay), o visai arti namų galima rasti centrinę miesto aikštę, kurioje stovi nuostabi bažnyčia, taip pat duonos kepyklą, vaisių ir daržovių parduotuvėlę, vyno barą, keletą restoranų, kuriuose gurmaniškai ruošiamas nacionalinis Maltos patiekalas - triušiena", - vertina Ž. Dargužytė.

Projekto sumanytojai artimiausiu metu ketina pristatyti dar kelias kelionės kryptis, kurios, tikimasi, sudomins aktyvų jaunimą ne tik dėl įspūdingos gamtos, bet ir kultūrinės patirties.

Daugiau informacijos: VšĮ „Jaunimo gidas" vadovė Žydrė Dargužytė, tel. 862445915, e. paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

www.L24.lt 

Komentuoti