Atrakcioną „Siaubo namai“ vertins žurnalistų etikos inspektorė

2011-07-28, 09:34
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vaiko teisių apsaugos kontrolierė E. Žiobienė kreipėsi į Valstybinę ne maisto produktų inspekciją bei Valstybinę darbo inspekciją prašydama pagal kompetenciją įvertinti Palangoje esančio atrakciono „Siaubo namai“ veiklą bei informuoti apie priimtus sprendimus.

Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos Klaipėdos skyriaus vedėjo pavaduotoja V. Budriuvienė kartu su Palangos Vaiko teisių apsaugos tarnybos (VTAT) vedėja E. Lapėniene šią savaitę apsilankė minėtame atrakcione. Pasak E. Lapėnienės, įvertinus situaciją darytina išvada, jog viešoji informacija, susijusi su atrakciono veikla, pažeidžia vaiko teises, Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymą, kenkia vaikų psichologinei raidai.


„Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos viešosios informacijos poveikio priežiūra ir įgaliojimai šios informacijos skleidėjams taikyti poveikio priemones yra suteikta žurnalistų etikos inspektoriui. Prie žurnalistų etikos inspektoriaus veikia nepriekaištingos reputacijos, specialių žinių turinčių ekspertų grupė, kuri vertina viešosios informacijos poveikį nepilnamečiams ir teikia savo išvadas dėl viešosios informacijos priskyrimo neigiamą poveikį nepilnamečiams darančios informacijos kategorijai. Turėdami omeny minėtai institucijai suteiktus įgaliojimus, kreipsimės į žurnalistų etikos inspektorę Z. Zamžickienę, informuosime apie padėtį ir prašysime, kad būtų imamasi atitinkamų veiksmų“, - sakė E. Lapėnienė.
VTAT vedėja atkreipė dėmesį, kad tėvai labai atsakingai įvertintų, ar mažamečius tikrai galima vesti į „Siaubo namus“. „Matėme, kaip 10 metų Dominyka iš Lenkijos, vos peržengusi „Siaubo namų“ slenkstį, išbėgo klykdama. Tėvai jos taip ir nebeįkalbėjo dar kartą užeiti į vidų“, - kalbėjo vaiko teisių apsaugos specialistė.
 

palanga.lt

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24