Pirmadieniais produktyviai dirbama tik 3,5 val.

2011-07-26, 11:53
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pasak mokslininkų, pirmadienio rytais žmonės jaučiasi tokie prislėgti, kad vidutiniškai iki 11 val. 16 min. jie net negali išspausti šypsenos.

Pusė darbuotojų pirmadieniais vėluoja į darbą, nes po savaitgalio būna labai sunku prisiversti pabusti, teigia mokslininkai.


Tyrimais nustatyta, kad produktyviai tą dieną dirbama tik tris su puse valandos, rašo telegraph.co.uk. Sunkiausia nubusti ir pradėti produktyviai dirbti būna 45–54 amžiaus žmonėms. Nustatyta, kad žiovulys juos kamuoja vidutiniškai 12 minučių.
Pasak ekspertų, neapykantą pirmadienio rytams lemia giliai įsišakniję gentiniai instinktai. Profesorius Gardneris teigia, kad pirmadienio rytais darbovietė yra geriausia vieta, kurioje žmonės gali būti. „Mes norime jaustis genties dalimi, todėl su bendradarbiais pirmiausia einame išgerti kavos, o tik po to pradedame dirbti. Tik sukūrę tarpusavio ryšius su kitais žmonėmis, mes galime pradėti produktyvaus darbo savaitę. O tie darbuotojai, kurie iš visų jėgų stengiasi susitelkti darbui nuo pat ryto, gali labai greitai „perdegti“, – sako profesorius.

www.lrt.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24