Išleista knyga apie svarbiausius Lietuvos kariuomenės mūšius

2013-03-03, 16:21
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus knygų mugės metu buvo pristatyta knyga „Žymiausi Lietuvos mūšiai ir karinės operacijos“. Leidinyje plačiam Lietuvos skaitytojų ratui pristatomi visų laikų Lietuvos kariuomenės mūšiai ir karinės operacijos, lėmusios Lietuvos valstybingumo raidą. Tekstus šiai knygai parengė 14 istorikų.

Knygos autoriai populiariu būdu aprašo daugiau nei 50 Lietuvos kariuomenės mūšių ir karinių operacijų, kuriuose lietuviai kovojo dėl Lietuvos valstybės interesų ir kurie yra įdomūs karybos ir taktikos požiūriu.

Leidinys yra gausiai iliustruotas. Čia pateikiama originalių ikonografijų, nuotraukų, rekonstrukcijų, autentiškų ginklų ir jų replikų nuotraukų, taip pat informatyvių schemų ir žemėlapių, kurių pagalba siekiama sukurti išsamesnį įvairių Lietuvos istorijos laikotarpių Lietuvos kariuomenės ir jos karių įvaizdį, taip pat nušviesti savitas lietuvių karybos tradicijas ir jų raidą Europos kontekste.

Leidinio tikslas – per karų kulminacinius momentus parodyti ilgaamžę kovų už Lietuvos valstybę istoriją. Knygoje autoriai stengėsi pateikti kuo daugiau kontekstinės informacijos, nupasakojančios kiekvieno laikotarpio karybos, ginkluotės raidos tendencijas ir regiono geopolitinį kontekstą.

Knyga Lietuvos knygynus pasieks kovo mėnesį.

www.kam.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24