Pagerbė partizanus ir laisvės gynėjus

2012-05-21, 06:33
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniuje paminėta kariuomenės ir visuomenės vienybės diena. Renginio metu pagerbti Lietuvos partizanai ir laisvės gynėjai.

Vidurdienį Daukanto aikštėje prie Prezidentūros vyko Valstybės vėliavos keitimo ceremonija.

Susirinkusieji į minėjimą galėjo išvysti ir garbės sargybos kuopos karių su XIV amžiaus apranga ir ginkluote pasirodymą. Partizanų ir laisvės gynėjų garbei iššautos trys salvės.

Pasak kariuomenės vado, ši diena svarbi kariuomenei, nes žmonės iš arčiau susipažįsti, ką veikia ir kaip atrodo viena iš šalies gynybos struktūrų.

„Mūsų specifika tokia, kad dažnai kariniai daliniai yra už lentelių „Stop“, „Posto riba“, „Praeiti draudžiama“, „Karinė teritorija“ ir t.t. Ir mums labai svarbu, kad visuomenė matytų ir žinotų, ką mes darome. Tai ši diena – Kariuomenės ir visuomenės diena, ir Partizanų pagerbimo diena – yra tokia, kai mes turime galimybę žmonėms parodyti, kokie esame, ką darome ir kaip apskritai mes atrodom“, – sako Karinių oro pajėgų vadas gen. mjr. Edvardas Mažeikis, laikinai einantis kariuomenės vado pareigas.

Vėliau ceremonija persikėlė į aikštę prie Krašto apsaugos ministerijos. Ten visų susirinkusiųjų vardu Garbės sargybos kuopos kariai padėjo gėlių prie Partizanų generolo Jono Žemaičio-Vytauto paminklo.

Trečiąjį gegužės sekmadienį visuomenės ir kariuomenės suartėjimo diena būdavo švenčiama ir tarpukario Lietuvoje.

Arnas Mazėtis
LTN naujienų tarnyba

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24