Tikėkime Lietuva taip, kaip signatarai tikėjo

2012-02-15, 14:59
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė Vasario 16-osios Akto signatarų artimiesiems perdavė gėlių vainikus, kurie bus padėti ant Lietuvos Valstybės atkūrimo aktą pasirašiusių signatarų kapų.

„Prisiminkime, kad Nepriklausomybės aktas - tai ilgamečių tautos kovų už laisvę vainikas. Laisva ir demokratinė valstybė, kovojanti už kiekvieną savo pilietį, ir šiandien yra kiekvieno iš mūsų tikslas. Siekime jo su tokiu pat užsidegimu ir pasiaukojimu, kaip signatarai. Tikėkime Lietuva taip, kaip jie tikėjo", - sakė šalies vadovė.

Prezidentė pabrėžė, kad prieš 94 metus signatarai savo parašais visam pasauliui patvirtino Lietuvos siekį būti laisva, nepriklausoma ir demokratiška valstybė.

Vasario 16-ąją Prezidentės gėlių kompozicijos taip pat bus padėtos ant Nepriklausomybės Akto Signataro dr. Jono Basanavičiaus kapo, ant kenotafo Vasario 16-osios Akto signatarams, nužudytiems Sibiro platybėse, Kazimierui Bizauskui, Pranui Dovydaičiui ir Vladui Mironui atminti, bei signataro Jono Vileišio kapo.

Šiemet minimos tautos patriarcho Jono Basanavičiaus aštuoniasdešimt penktosios mirties metinės, įvairiomis sukaktimis bus paminėti signatarai Stanislovas Narutavičius, Kazimieras Steponas Šaulys, Jonas Vileišis, Mykolas Biržiška, Pranas Dovydaitis, Donatas Malinauskas, Jonas Smilgevičius.

2012-aisiais taip pat minimi Lietuvos kūrimui itin svarbūs įvykiai: Mykolo Krupavičiaus žemės reforma, Lietuvos universiteto, pirmosios nuolatinės Konstitucijos bei lito įvedimo devyniasdešimtosios metinės.

Prezidentės spaudos tarnyba

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24