Liepsnojo atminimo laužai

2012-01-13, 07:59
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Minint laisvės gynėjų dienos 21-ąsias metines prie Televizijos bokšto, Nacionalinio radijo ir televizijos bei Seimo Nepriklausomybės aikštėje uždegti atminimo laužai.

Laisvės gynėjai, anų dienų liudininkai prisiminė sovietų agresiją ir laisvą žodį bei demokratiją padėjusius apginti žmones.

Lietuva jau 21-ą kartą prisimena tas sausio dienas, kai sovietų kariai šautuvais, tankais ir šarvuočiais kėsinosi į jaunos valstybės laisvę, jos taikius gyventojus.

Ginkluoti sovietų kariai buvo užėmę Lietuvos radiją ir televiziją, Televizijos bokštą, Spaudos rūmus. Per šių objektų šturmą žuvo 14 žmonių, šimtai buvo sužeista.

Tuos įvykius menantieji sako esantys laimingi prisidėję prie šalies laisvės, nes kovoti buvo verta dėl visko.

„Dėl visko, dėl šios dienos, dėl tėvynės, dėl vaikų, dėl mamų, dėl praeities, dėl ateities. Ir aš neabejoju, kad ir šiandien tas pats pasikartotų. Visgi mes laimėjom, nors ir pliki, ir sušalę, ir sumušti“, – sako „Panoramos“ kalbintas vyras.

Laisvės gynėjų atminimui šįvakar laužai liepsnojo ir prie Televizijos bokšto Vilniuje, prie Seimo Nepriklausomybės aikštėje, kur tomis dramatiškomis sausio dienomis prie barikadų kasdien budėdavo Lietuvos žmonės iš visų Lietuvos kampelių.

Virginija Motiejūnienė
LTV „Panorama“
www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24