Etno vakaras Šalčininkų miesto parke

2020-08-22, 11:34
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Etno vakaras Šalčininkų miesto parke salcininkai.lt nuotr.

Daugeliui žmonių viskas, kas susiję su etnografija ir folkloru, gali pasirodyti nuobodu ir nešiuolaikiška, tačiau Šalčininkų kultūros centro organizuotas renginys ne vieną privertė pakeisti savo nuomonę.

Šiltą rugpjūčio 21 d. vakarą Šalčininkų miesto parke pirmą kartą buvo organizuotas neįprastas renginys – „Etno vakaras“, kuriame Kultūros centro paruoštoje išskirtinėje programoje galėjo dalyvauti ne tik etnografijos mylėtojai, bet ir visi norintys.

Šventėje dalyvavo Šalčininkų rajono mero pavaduotoja Beata Petkevič ir tarybos nariai.

Viena žinomiausių Šalčininkų rajono muzikos grupių „Art of music“ džiugino dalyvius savo naująja programa, kurioje buvo gausu naujų dainų aranžuočių. Vėliau žiūrovus šiltai pasitiko gyvo garso grupė „Kitava“. Grupė gyvuoja nuo 2001 metų ir skleidžia post/modernizuotą folkoro idėją su autoriniais kūriniais. Renginio metu savo nepakartojamais balsais džiugino Gustaw Juzala ir Loreta Grigorovič.

„Šiuo metu į mūsų šalį intensyviai veržiasi naujos šventės, kurios susijusios su komercija. Jos yra linksmos, smagios, džiugios, bet ne visos mums priimtinos. Dėl šiuo metu vyraujančios „pop“ kultūros, mūsų senoji etninė kultūra nustumiama į šoną. Liūdna, kad auganti karta labai mažai žino apie mūsų senolių papročius, tradicijas. O tos tradicijos išties labai gražios. Šiandien mes norėjome kitaip, gan šiuolaikiškai supažindinti renginio svečius su mūsų krašto etnine kultūra, kuri irgi gali gali būti patraukli“, - pasakojo Šalčininkų rajono kultūros centro organizatorė Jolanta Provlocka.

Renginio metu buvo galima išgirsti tautiškų dainų, sudalyvauti tikroje liaudies šokių vakaronėje. Svečiai linksmai šoko su šokių grupe „Turgielanka“, kuri linksmino dalyvius ir mokė etnografinių šokių judesių. Vakaronėje grojo Eišiškių kapela.

Kiekvieną atvykusį svečią pasitiko tautodailininkų ir amatininkų mugė. 

salcininkai.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24