Holokausto aukų atminimo dienos išvakarėse – nemokamos ekskursijos IX forte

2020-01-24, 17:48
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Holokausto aukų atminimo dienos išvakarėse – nemokamos ekskursijos IX forte Pranešimo spaudai autorių nuotr.

Tarptautinė Holokausto aukų atminimo diena siejama su 1945 m. sausio 27 dienos įvykiais – prieš 75 metus buvo išvaduota didžiausia nacistinės Vokietijos įkurta Aušvico koncentracijos stovykla Lenkijoje. Holokausto aukų atminimo diena minima ir Lietuvoje. Nacistinės Vokietijos okupuotoje Lietuvos teritorijoje (1941–1944 m.) nužudyta apie 200 tūkst. žydų. Kaune IX fortas paverstas masinių žudynių vieta – čia naciai ir jų bendrininkai nužudė apie 30 tūkst. žydų tautybės asmenų ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio šalių.

Tarptautinės Holokausto aukų atminimo dienos išvakarėse – 2020 m. sausio 26 d. (sekmadienį) – Kauno IX forto muziejus kviečia nemokamai apsilankyti ekspozicijose, informuojama pranešime spaudai. Muziejuje bus organizuojamos nemokamos teminės ekskursijos „Holokaustas Lietuvoje“, kurių metu gidai išsamiau pristatys ekspozicijas, supažindins su IX forto istorija nacistinės okupacijos laikotarpiu.

Ekskursijos lietuvių k. organizuojamos nuo 10.30 val. iki 15 val.

Ekskursijos anglų k. organizuojamos 12.15 val. ir 14.15 val.

Apsilankymo muziejuje metu visi lankytojai kviečiami nusifotografuoti prie stendo WE REMEMBER / MES PRISIMENAME ir dalintis savo nuotrauka socialiniuose tinkluose naudojant grotažymes #WeRemember #MesPrisimename #NinthFort #9fortomuziejus Pasaulinė akcija „We remember“ skirta pagerbti Holokausto aukų atminimą ir skleisti žinią, kad tai negali pasikartoti – nė vienai tautai, rasei ar socialinei grupei.

REKOMENDACIJOS LANKYTOJAMS:

Muziejuje nėra šildoma – reikalinga lauko apranga
Ekskursijos skirtos N-14 (lankytojams nuo 14 metų)
Norint dalyvauti ekskursijoje konkrečiu laiku siūloma atvykti 30 min. anksčiau
Išankstinės registracijos į ekskursijas nėra

Detalesnė informacija: www.9fortomuziejus.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24