1863–1864 m. sukilimo vadų ir dalyvių laidotuvių ceremonijoje lankysis Lenkijos prezidentas su pirmąja ponia

2019-11-18, 13:52
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
1863–1864 m. sukilimo vadų ir dalyvių laidotuvių ceremonijoje lankysis Lenkijos prezidentas su pirmąja ponia Pixabay.com nuotr.

Lietuvos Prezidento Gitano Nausėdos kvietimu ketvirtadienį, lapkričio 21 d., į Lietuvą darbo vizito atvyksta Lenkijos Prezidentas Andrzejus Duda su pirmąja ponia Agata Kornhauser-Duda. Penktadienį, lapkričio 22 d., Lenkijos vadovas kartu su pirmąja ponia dalyvaus oficialioje iškilmingoje 1863–1864 m. sukilimo vadų ir dalyvių laidotuvių ceremonijoje, praneša Prezidento komunikacijos grupė.

Laidotuvių ceremonijos išvakarėse dvišaliame susitikime Prezidentai aptars politinius ir ekonominius santykius, regioninio ir energetinio saugumo klausimus, bendradarbiavimą NATO, Europos Sąjungos ir Rytų partnerystės darbotvarkes.

Lapkričio 22 d. Lietuvos ir Lenkijos Prezidentai su pirmosiomis poniomis bei garbingi užsienio svečiai iš Baltarusijos, Ukrainos ir Latvijos dalyvaus šv. Mišiose Vilniaus arkikatedroje bazilikoje.

„Beveik prieš trejus metus Vilniaus Gedimino kalne rasta masinė 1863-iųjų sukilimo dalyvių kapavietė mums priminė apie skaudžią šalies patirtį, ilgametę kovą su priespauda ir pavergimu. Laidotuvių ceremonija, kuriai ruošiasi visa Lietuva, liudija apie mūsų pagarbą praeities didvyriams ir patriotizmo vertybėms. Tie, kurie jau seniai užbaigė žemiškąją kelionę, įkvepia mus meile savo šaliai“, – teigia Prezidentas.

Po šv. Mišių vyks iškilminga laidotuvių procesija į Senąsias Rasų kapines, skambant Vilniaus bažnyčių varpams. Jų aidą atkartos ir Lenkijos sostinėje Varšuvoje suskambę visų šventovių varpai.

Lietuvos gyventojai kviečiami apsilankyti viešuose iškilminguose 1863–1864 m. sukilimo vadų ir dalyvių laidotuvių renginiuose sostinėje, paminėti ir taip įprasminti šį istorinį įvykį.

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24