Vasario 16-osios minėjimas Nemenčinėje

2018-02-15, 20:03
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Nemenčinės bendruomenė kartu su visa Lietuva švenčia Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį. Ta proga vasario 14-ąją Nemenčinės daugiafunkciniame kultūros centre vyko iškilmingas Vasario 16-osios minėjimas ,,Aš myliu Lietuvą!”.

Šventėje dalyvavo Vilniaus rajono savivaldybės mero pavaduotojas Robert Komarovski, Seimo narė Rita Tamašunienė, Nemenčinės švento Arkangelo Mykolo bažnyčios klebonas, Generolo Adolfo Ramanausko kovinio rengimo centro atstovai, Neįgaliųjų dienos užimtumo centro lankytojai ir darbuotojai, Nemenčinės Gedimino gimnazijos, Konstanto Parčevskio gimnazijos, Muzikos mokyklos mokiniai ir mokytojai, Nemenčinės vaikų darželio auklėtiniai, - visa graži Nemenčinės miesto bendruomenė.

Sveikindama šventės dalyvius LR seimo narė Rita Tamašunienė skatino Nemenčinės jaunimą aktyviau dalyvauti kuriant Lietuvos valstybės ateitį. Vilniaus r. merės pavaduotojas Robert Komarovski linkėjo, kad ne mūšiai, o vienybė ir draugystė džiugintų visus Lietuvos gyventojus. Nemenčinės švento Arkangelo Mykolo bažnyčios klebonas Arūnas Kesilis savo sveikinimo kalboje akcentavo, kad visi valstybingumo žingsniai pažymėti nematomu dvasingumo ir Dievo garbinimo ženklu. Klebonas pabrėžė, kad dvasingumas - tai šeimos ir valstybės pagrindas, o nepriklausomybė yra mūsų visų kasdienis darbas.

Šventės programą sudarė pagrindiniai akcentai apie Lietuvą: didinga istorija, tautosaka ir tradicijos, gimtojo krašto grožis ir kalba, laisvė ir malda. Skambėjo dainos apie Lietuvą, žavėjo profesionalūs istoriniai karo šokiai, širdį jaudino gražiausios eilės apie gimtąjį kraštą, o Muzikos mokyklos auklėtinių pasirodymai paliko neišdildomą įspūdį.

Pakilios, šventinės nuotaikos įkvėpti dalyviai sveikino vieni kitus ir linkėjo, kad didžiausia dovana Lietuvai būtų mūsų vienybė, tikėjimas ir meilė.

Renginio organizatoriai: Nemenčinės Gedimino gimnazija, Konstanto Parčevskio gimnazija, Muzikos mokykla, Nemenčinės vaikų darželis, Nemenčinės daugiafunkcinis kultūros centras.

vrsa.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24