Spausdinti šį puslapį

Bažnyčia Trakuose paminės valstybės atkūrimo šimtmetį

2018-02-11, 10:01
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Bažnyčia Trakuose paminės valstybės atkūrimo šimtmetį © radiovaticana.va

Romos katalikų Bažnyčia sekmadienį Trakuose paminės Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį.

Viename svarbiausių šių metų Lietuvos katalikų renginių vyks ceremonija, kurios metu, anot Bažnyčios, šalis bus paaukota Motinos Marijos širdžiai.

Tokį iškilmingomis progomis atliekamą globos ir užtarimo prašymą tikintieji vadina Paaukojimo aktu.

„Norime padėkoti už mūsų žmones, padėkoti už mūsų valstybę, už visus politikus, už visus, kurie kūrė Lietuvą“, – BNS sakė Lietuvos vyskupų konferencijos generalinis sekretorius Kęstutis Smilgevičius.

„Mes išreiškiame pasitikėjimą Marija, mes atnaujiname savo tėvų ir protėvių tikėjimą ir patikime jai Lietuvos dabartį ir ateitį“, – pridūrė jis.

Lietuvos paaukojimo Motinai Marijai mišios vyks Trakuose, nes čia esančioje Švenčiausiosios Mergelės Marijos Apsilankymo bazilikoje yra garsus Dievo Motinos, Lietuvos Globėjos paveikslas. Jis prieš 300 metų buvo vainikuotas popiežiaus atsiųstomis karūnomis.

Nepaisant pagrindinių iškilmių čia, šalies gyventojai kviečiami specialią maldą sukalbėti bet kurioje bažnyčioje ar koplyčioje.

Lietuvos vyskupai yra paskelbę 2018-uosius Trakų Dievo Motinos, Lietuvos Globėjos, metais, o Seimas – Trakų bazilikoje esančio paveikslo karūnavimo 300 metų jubiliejaus minėjimo metais.

Vyskupų konferencijos generalinis sekretorius sako, kad Lietuvos paaukojimo maldą sekmadienį kviečiami jungtis ne tik tikintieji, bet visi geros valios žmonės.

„Tai yra tiesiog dedikacija, mūsų valstybės dedikacija, krikščioniškos visuomenės pavyzdžio pasiūlymas jai. Tai yra galimybė bendradarbiauti ir tikintiems, ir abejojantiems, ir kitų konfesijų žmonėms“, – teigė K. Smilgevičius.

Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetis oficialiai bus minimas kitą penktadienį.

2011 metų Lietuvos gyventojų surašymo duomenimis, Romos katalikų tikėjimą išpažįsta 77 proc. šalies gyventojų.

bns
Naujienų agentūros BNS informaciją
atgaminti visuomenės informavimo
priemonėse bei interneto tinklalapiuose
be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

Komentuoti