Barnaule surengta konferencija, skirta masinių Lietuvos gyventojų trėmimų 70-ečiui paminėti

2011-09-13, 12:43
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Barnaule, Rusijos Altajaus krašte, rugsėjo 10-13 dienomis vyko konferencija „Lietuva-Sibiras: 70 metų trėmimui“, skirta masinių Lietuvos gyventojų trėmimų 70-ečiui paminėti.
Konferencijos dalyvius pasveikino Užsienio reikalų ministerijos Užsienio lietuvių departamento Ryšių su bendruomenėmis ir informavimo skyriaus vedėjas Algimantas Misevičius.

„Be bendros istorinės atminties suvokimo nebus ir tvarios šalies ir visuomenės ateities. Čia visų pirma susirinkome liudyti dramatišką mūsų tautos istorinę atmintį. Tik suvokdami ją, galime kurti stiprią ateities Lietuvą, ugdyti mūsų jaunąją kartą meilės ir pagarbos tėvynei dvasia. Į Lietuvos gyvenimą gali įsitraukti visi tautiečiai, kad ir kuriam pasaulio krašte begyventų, kad ir kokie atstumai juos beskirtų“, - sakė A. Misevičius.
Renginio metu Lietuvos institucijų ir tremtinių bendrijų atstovai Sibire susitiko su vietos lietuvių bendruomenėmis, supažindino su Lietuvoje galiojančiais teisės aktais, reglamentuojančiais grįžimą į Lietuvą, susitiko su Altajaus krašto ir Barnaulo miesto administracijos vadovais ir visuomeninių organizacijų atstovais.
Konferenciją organizavo Altajaus krašto lietuvių kultūros draugija, bendradarbiaudama su Krasnojarsko, Irkutsko, Buriatijos, Tomsko ir Jakutijos lietuvių bendruomenėmis. Finansiškai renginį parėmė Užsienio reikalų ministerija (URM).
URM taip pat remia Sibiro lietuvių organizacijų projektus, skirtus padėti tvarkyti tremtinių kapus, puoselėti lietuvių kalbą, papročius ir tradicijas.
URM jau penkerius metus globoja projektą „Misija Sibiras“, kurio metu lietuvių jaunimas vyksta į atokiausius Sibiro kraštus tvarkyti lietuvių tremtinių kapų.

www.urm.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24